Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra schrijft Ronde van Vlaanderen op zijn naam

Zondag 01 april 2018

Elite men - Niki Terpstra heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander van Quick-Step passeerde in de finale drie koplopers: Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en Mads Pedersen.

Pedersen was op de Kwaremont de enige die de versnelling van Terpstra even kon volgen. De Deen werd uiteindelijk tweede. Philippe Gilbert sprintte naar een derde plaats.

Eerder dit voorjaar imponeerde Terpstra al met zeges in Le Samyn en de E3 Prijs Harelbeke. Het is zijn tweede zege in een monument, eerde won hij al Parijs-Roubaix.

"Dit is zo gaaf. Ik heb altijd gedroomd van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen en nu heb ik ze allebei op mijn naam gebracht. Op de Kwaremont kreeg ik de drie man voor me in het zicht en toen wist ik dat ik erover heen moest. Ik moest het doen, ook voor de ploeg" zei hij in een eerste reactie.

Vroeg in de wedstrijd meldden met Pascel Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo), Pim Ligthart en Floris Gerts (Roompot) drie landgenoten in een kopgroep van elf. In de finale zagen zij de sterkste mannen in koers voorbij denderen en was hun rol uitgespeeld. Eenkhoorn maakte zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen.

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl