Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kyle Agterberg soleert naar zege op de Wollebrand

Zondag 01 april 2018

Offroad - Kyle Agterberg (foto) heeft op eerste paasdag de tweede nationale mountainbikewedstrijd voor elite/beloften om de NL-Cup op zijn naam geschreven.

De inwoner uit het Utrechtse Maartensdijk soleerde op de kletsnatte en blubberige Wollebrand naar zijn eerste seizoenzege door achtereenvolgens Max van Hoorne uit Noordeloos en Siert Minkema uit het Noord-Hollandse Groet ver achter zich te laten. 

‘’Ik ben meteen vooruit gereden, wilde zo snel mogelijk het verschil maken’’, gaf de coureur van de Noordelijke ATB-formatie Bejan-Barkhuis aan zover mogelijk uit het geploeter van de concurrentie te blijven. De pas 19-jarige Agterberg behaalde vorig jaar drie veldritoverwinningen in Zwartemeer, Amersfoort en Norg. "Ik heb geen idee waar ik op de MTB-ladder sta, heb nog niet gereden tegen mannen als een Robbert de Nijs. Ik denk dat ik dat pas zal ondervinden als ik die mannen in een wedstrijd zal tegenkomen. In Berlicum ging het overigens ook lekker, maar moest ik vanwege mijn startpositie van te ver komen, dus was de vijfde plaats het hoogst haalbare.’’

De werknemer bij Cafetaria Peet in Maartensdijk, die op de weg uitkomt voor het Dutch Food Valley Cycling Team, hoopt de opgaande lijn te kunnen doortrekken. ‘’Ik wil profrenner worden, zal me dus in de kijker moeten rijden.’’ Kiki van Asselt (De Adelaar) uit Apeldoorn zegevierde bij de elite-vrouwen door achtereenvolgens de Bemmelse Irene Gerritsen (TWC ’t Verzetje) en Hannah van Boven (Dirty Hill ATB) uit Rotterdam op één ronde te zetten.

Oppermachtig

Luke Verburg behaalde bij de junioren in het nog prille mountainbikeseizoen na de derde plaats in Berlicum zijn eerste overwinning. Ver weg van de concurrentie reed hij op het doorweekte slagveld op de Wollebrand zijn eigen race. ‘’Ik ben snel van start gegaan, maar toen ik zag dat zij dichterbij kwamen heb ik op de loopstukken het verschil gemaakt. Nadat ik een gat had geslagen hield ik het tempo dusdanig hoog zodat ik voldoende tijd zou hebben om mijn fiets telkens na één ronde in de materiaalzone schoon te spuiten.’’ De Schiedammer, dia al enkele jaren uitkomt voor de Belgische wielerstal Callant-Doltcini, gaf aan beter voor de dag te willen komen dan ik het voorbije seizoen. ‘’Het crossen kan nog altijd beter. Ik wil goed zijn op het NK Mountainbike in Apeldoorn en wil presteren tijdens de 3-Nations-Cup. Maar ik ga aankomend weekend ook voor een goede klassering in Beringen’’, aldus Luke Verburg, die het mtb-seizoen gaat combineren met het wegseizoen. Ruben van der Stelt (Jan van Arckel) uit Nieuwendijk legde evenals vorig jaar op gepaste afstand van de winnaar beslag op de tweede plaats. Perry Wit (WV Noord-Holland) uit Middenmeer stapte als derde op het podium.

Larissa Hartog (Merida Bassa Biking Team) uit De Lier was in het vrouwenveld de sterkste bij de junioren-vrouwen. Twan van der Drift (Westland Wil Vooruit) lijkt na een minder jaar weer op toeren te komen, want na zijn crossoverwinning bij de nieuwelingen in Berlicum bleek hij op de Wollebrand ook de sterkste. Kjell Roerbag uit Vuren en Chris van Dijk uit Ede stapten als tweede en derde op het podium. De Rotterdamse Christa Nelck (RWV De Spartaan) zegevierde bij de nieuweling-meisjes door achtereenvolgens de Haagse Fleur van der Peet (Westland Wil Vooruit) en Noa Stolk (Jan van Arckel) uit Nieuwendijk voor te blijven.

Tekst en foto: Dan Rolandus

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl