Boels-Dolmans en Waowdeals voor Amstel Gold Race

Donderdag 12 april 2018

Women - Boels-Dolmans en Waowdeals hebben hun ploegen bekend gemaakt waarmee zij zondag deelnemen aan de Amstel Gold Race. Boels-Dolmans brengt titelverdedigster Anna van der Breggen en wereldkampioene Chantal Blaak aan de start.

"De Amstel is mijn laatste grote afspraak van het voorjaar" zegt Blaak. "Ik heb een hoog niveau gehaald en in de Healthy Ageing Tour nog een rit gewonnen. Ik hoop deze periode in deze thuiswedstrijd op mooie wijze af te sluiten." Ook Anna van der Breggen bereidde zich voor in Noord-Nederland. "Daar heb ik conditioneel de puntjes op de i gezet. Dat is één van de functies van deze koers voor mij." De olympisch kampioene won vorig jaar alledrie de Ardennenklassiekers. Dit seizoen won ze al in de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de proloog van de Healthy Ageing Tour."

Blaak en Van der Breggen hebben zondag gezelschap van Amy Pieters, Jip van den Bos, Megan Guarnier en Karol-Ann Canuel.

Bij Waowdeals stelt ploegleider Jeroen Blijlevens een geheel Nederlands zestal op. Europees kampioene Marianne Vos heeft Paulina Rooijakkers, Anouska Koster, Riejanne Markus, Sabrian Stultiens en Jeanne Korevaar aan haar zijde.

“We hopen collectief goed te zijn. Een belangrijke fase is de beklimming van de Keutenberg. Daar wordt de weg smal en zal de wedstrijd nerveuzer worden. Iedereen wil zich daar goed positioneren. Als we na de Keutenberg met meerdere pionnen voorin geposteerd zijn, kunnen we vanuit de breedte mogelijk iets proberen”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. “In de finale zullen we bekijken wie de sterkste benen heeft en wie we mogelijk kunnen uitspelen.”

Het startschot voor de vrouwenwedstrijd wordt om 10.50 uur gegeven. De route voert naar Beek, Meersen en Voerendaal, over zeven beklimmingen, voordat de finishlijn in Valkenburg rond 12.40 uur voor het eerst wordt aangedaan. Drie lokale rondes volgen, met daarin de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg, voordat de finish om 14.00 uur wordt verwacht.

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl