Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema is content met ereplaats in Waalse Pijl

Woensdag 18 april 2018

Elite men - Bauke Mollema is zesde geworden in de Waalse Pijl. De renner van Trek-Segafredo zag Julian Alaphilippe meervoudig winnaar Alejandro Valverde aftroeven op de Muur van Huy.

Mollema was vooral tevreden boven op de Muur van Huy. "Ik was vandaag in goeden doen, het was ook warm weer en dat ligt me altijd wel. Het was prettig om te merken dat de vorm goed was na de Amstel Gold Race, waarin ik er toch iets eerder af moest dan ik gehoopt had. Maar in Limburg is het toch meer dringen en elke keer aanzetten na de bochten. Dat put wat meer uit onderweg. Hier is het scenario duidelijk, al was het vandaag nog even spannend of het een kopgroep zou lukken uit de greep te blijven van het peloton. Voor mij ging het vooral om die ultieme test, de Muur oprijden, en dat verliep naar tevredenheid. Ik was al bang dat ik toch wat had ingeboet op de concurrentie op een echt steile klim, maar vandaag kon ik weer met de besten mee."

De Waalse Pijl kende vandaag bepaald geen standaardscenario. Vincenzo Nibali opende op 45 kilometer van het einde de finale met een aanval in het gezelschap van Schachmann (Quick-Step), Kangert (Astana), Haig (Mitchelton), Roux (FDJ) en Benedetti (Bora). Schachmann en Haig hielden het langst stand, maar toen waren het toch de mannen die gewacht hadden, die ten aanval trokken.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl