Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

LottoNL-Jumbo tevreden terug uit Alpen

Vrijdag 20 april 2018

Elite men - LottoNL-Jumbo kan een tevreden eindbalans opmaken over de Tour of the Alps. George Bennett werd voor de tweede keer op rij tweede en steeg na afloop van de slotrit naar Innsbruck naar een vijfde plek in het klassement.

Onderweg heroverde Pascal Eenkhoorn de tussensprinttrui, die hij eerder droeg na de openingsrit.

Er werd gereden op een deel van het WK-parcours van dit jaar. In de slotfase reed Bennett weg uit een groep met favorieten. Maar dat had daarvoorMark  Padun ook gedaan, de renner van Bahrain Merida won de rit.

Bij LottoNL-Jumbo ging de geel-zwarte vlag uit. Ploegleider Grischa Niermann: “De week begon met tegenslag door de zware val van George dus we hadden niet al te hoge verwachtingen. De laatste twee dagen werd hij twee keer tweede en uiteindelijk vijfde in het algemeen klassement. Jammer van die terugval op Alpe di Pampeago door die val, maar hij heeft bewezen dat hij met de allerbesten klimt. Dat stemt hoopvol voor de Giro. Jan Boven en ik hebben deze week een mooie teamprestatie gezien, maar zeker ook vandaag met het veiligstellen van de sprinttrui van Pascal. Ook Koen Bouwman heeft deze week weer een hoop progressie gemaakt en dat geeft hoop voor de Giro en zeker ook de toekomst.” 

Credits: © Pentaphoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl