Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo doet goede zaken in Romandie

Zondag 29 april 2018

Elite men - Lotto-Jumbo kan tevreden de boeken sluiten na afloop van de Tour de Romandie. In de door Pascal Ackermann gewonnen slotetappe kwam de leiderstrui van kopman Primoz Roglic niet in gevaar.

De Sloveen stijgt daarmee naar de vierde plek in de WorldTour-stand. Omdat ook Steven Kruijswijk nog zesde werd in de eindafrekening steeg de Nederlandse WorldTour-formatie twee plekken in de WorldTour-stand: van dertien naar elf.

Merijn Zeeman, sport director bij Team LottoNL-Jumbo, noemt de ontwikkeling van Primoz Roglic ongekend. “Hij rijdt nu voor het derde jaar bij onze ploeg. Zijn ontwikkeling als wielrenner, als voormalig schansspringer, is fenomenaal. Het is een droom zoals hij zich ontwikkelt. Als persoon, als wielrenner en als leider van deze ploeg. Het is een fantastisch iemand om mee samen te werken. Hij wint nu twee van de meest prestigieuze WorldTour-etappekoersen met Baskenland en Romandië. Hoe Kruijswijk zich als medekopman in dienst heeft gesteld van Primoz, was mooi om te zien. Dat geeft ook aan hoe goed de sfeer binnen de ploeg is. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg Team LottoNL-Jumbo in de laatste twee jaar, als relatief kleine WorldTour-ploeg, dan is de conclusie dat we het heel goed doen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl