Kijk ook eens op

Volg onsVolkerWessels-Merckx wil schitteren in thuiskoers

Woensdag 09 mei 2018

Elite men - Wie de Ronde van Overijssel zegt, zegt Rijssen. En laat dat nu net de thuisbasis zijn van de hoofdsponsor van VolkerWessels-Merckx. De ploeg van Allard Engels is er dan ook op gebrand zich te tonen in Overijssels Mooiste komende zaterdag. Gert-Jan Bosman heeft er zin in, zo erkende hij onlangs in het wielercafé van deze ronde.

"Ik vind de Ronde van Overijssel persoonlijk één van de mooiste klassiekers van Nederland" zo gaf de naar Nijverdal verhuisde Drent aan op deze avond in Wierden. "Het parcours is veelzijdig, je krijgt wat glooiend terrein voorgeschoteld, maar ook open stukken. Het is daar dan juist weer opletten op de wind. Het kan op veel stukken uiteen slaan en parcourskennis en moraal zijn belangrijk als je hoog wilt eindigen in deze ronde. Bovendien is er nog kans op een mooie finale in het Schwarzwald - het gebied rond Rijssen - te rijden."

 

VolkerWessels-Merckx is een team dat volgens Bosman nauwelijks onderdoet voor continentale ploegen. "Het niveau van een club als deze en continentale teams groeit naar elkaar toe. Zij rijden wat meer meerdaagse koersen, maar wij beschikken ook over een mooi programma dit jaar. Ik denk dat we een mooie ontwikkeling door maken. Als team reden we onlangs sterk in de Arden Challenge (waar Bosman won, red.), waar we als ploeg weer een mooie stap gemaakt hebben. Je ziet aan een ploeg als QuickStep dat als je eenmaal begint met winnen, dat er meer volgen. Daar hopen we dan ook op. En op een sterk optreden in Overijssel."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl