Kijk ook eens op

Volg onsLotto-Jumbo juicht in Giro, Lammertink achtste

Woensdag 09 mei 2018

Elite men - Enrico Battaglin heeft de vijfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen en LottoNL-Jumbo zo een dagzege bezorgd in de Italiaanse ronde.

Het was voor de Italiaan de eerste zege in Nederlandse dienst. “Ik ben erg erg blij met deze zege. Mijn laatste overwinning dateert al weer van vier jaar geleden, ook in de Giro. Dat ik hier wederom win, maakt het alleen maar mooier”, reageerde Battaglin. “Ik ben erg trots dat ik deel uitmaak van Team LottoNL-Jumbo. De ploeg heeft vandaag perfect werk geleverd. Gisteren lukte het niet, maar vandaag kon ik hun vertrouwen belonen met een zege. Ik hoop dat ik deze vorm kan doortrekken. Na gisteren wilde ik vandaag iets rechtzetten. Ik maakte een kleine inschattingsfout waardoor ik derde werd. Vandaag liep alles volgens plan. Dit genoegen is met geen woorden te beschrijven.”

Maurits Lammertink liet zich ook opmerken, hij werd achtste. Eerder liet hij al weten voor dagzeges te willen gaan. "

"Mads Wurtz Schmidt, JOsé Goncalves en ikzelf zaten van voren op de laatste beklimming. Mads hield ons goed in positie, maar het was wel knokken voor je plek in de laatste kilometer. IK wist dat José in mijn wiel zat, dus ging ik aan op 350 meter en zag hem derde worden" aldus Lammertink, die zelf achtste eindigde.

In het klassement veranderde nauwelijks iets. Tom Dumoulin staat nog altijd tweede op één tel achterstand van Rohan Dennis.

Morgen wacht de renners de rit naar de Etna.

De rit werd overschaduwd door het overlijden van een motorbegeleider van de organisatie.

Foto: ©  Photo Credits: LaPresse - D'Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl