Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Lammertink als rittenkaper naar Giro d'Italia

Lammertink als rittenkaper naar Giro d'Italia

Donderdag 03 mei 2018

Interviews - Maurits Lammertink staat aanstaande vrijdag als één van de dertien landgenoten aan de start van de Giro d’Italia. De renner van Katusha-Alpecin heeft zeer ontspannen toegewerkt naar zijn tweede deelname aan deze ronde. “Afgelopen weekend heeft mijn vrouw meegeholpen bij de jaarlijkse wielerronde in ’s Gravendeel en ben ik met mijn zoontje over de braderie gelopen.”

Tekst: Richard Bender

Die ontspanning heeft Lammertink ook nodig, want hij weet dat een scherpe focus voor hem enorm belangrijk is. “Ik ben iemand die zich niet te veel met randzaken bezig moet houden, maar zich volledig moet richten op de koers. Dan presteer ik het best. Terugkeren in de Giro voelt zeer prettig. Ik heb er dan ook enorm veel zin in.”

“De Giro-start in Israël is natuurlijk wel heel bijzonder” 

Het feit dat de Giro-start in Israël plaatsvindt, houdt hem dan ook niet bezig. “Vanuit de ploeg is wel aangegeven dat we alle spullen eerder moeten aanleveren, dus mijn paspoort en koffer heb ik al een paar dagen voordat ik zelf vertrek gereedgemaakt. Verder maakt het voor mij weinig verschil waar de start is. Bijzonder is het natuurlijk wel, maar in elke koers is het hectisch tegenwoordig. Als renner probeer je daar sowieso zoveel mogelijk buiten te blijven.”

Vrijbuitersrol

Daarbij zijn de ritten in Israël ook niet de etappes waar de 27-jarige coureur zich op richt. Eenmaal op Sardinië aangekomen zal Lammertink zich in zijn rol als vrijbuiter proberen te tonen: “We trekken zonder echte kopman naar de Giro en dat betekent een vrije rol voor renners zoals ik. Ik kan in principe op alle terreinen goed uit de voeten, maar of ik daadwerkelijk ga meespelen om ritwinst is moeilijk te zeggen. Tegenwoordig is meezitten in de vlucht van de dag al een wedstrijd op zich. En dan moet je nog de benen hebben om tot het einde weg te blijven. Veel zal van het koersverloop afhangen en welke ploegen er mee zijn in de ontsnapping. Maar ik ga zeker proberen om mee te strijden in de finale van enkele (overgangs)ritten.”

“Tijdens deze Giro weer volop voor eigen kansen rijden” 

De ambities om zich te tonen in de eerste grote ronde van 2018 volgen na een ietwat teleurstellend voorjaar. “Ik had mijn pijlen gericht op de voorjaarsklassiekers. Vervolgens werd ik ziek en vielen mijn uitslagen wat tegen. Vooral na de Amstel was ik ontgoocheld. Maar de vorm is goed. Ik ben in veel koersen gestart als knecht voor Ilnur (Zakarin, red.) en nu we zonder kopman vertrekken – sprinter Marcel Kittel kiest voor de Tour de France - kan ik tijdens de komende Giro weer volop voor eigen kansen rijden.”

Derde grote ronde

Lammertink kende vorig jaar zijn vuurdoop als Tourrenner, maar de Giro is niet nieuw voor de inwoner uit het Twentse Harbrinkhoek. Vijf jaar geleden maakte hij ook al zijn opwachting in de Ronde van Italië: “Dat is mij toen heel goed bevallen. De Tour blijft natuurlijk het hoogst haalbare voor elke renner, dat doel kan ik sinds vorig jaar van mijn lijstje schrappen.”

 “Hopelijk ziet mijn zoontje mij de komende drie weken vaak in beeld rijden” 

Tijdens de Ronde van Frankrijk kwam zijn familie hem ook opzoeken, iets wat Lammertink graag ziet. Gedurende de komende Giro zal dat echter niet gebeuren: “Mijn vrouw is zwanger, dus dat maakt het een stuk lastiger om de koers te bezoeken. Maar mijn zoontje kijkt vaak naar wielrennen op televisie en herkent mij ook direct. Hopelijk kan ik er tijdens de komende drie weken voor zorgen dat hij mij heel vaak in beeld ziet.”

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl