Kijk ook eens op

Volg onsGiro: Dumoulin nu tweede achter Yates

Donderdag 10 mei 2018

Elite men - Tom Dumoulin staat na de eerste bergrit in de Giro d'Italia nog altijd tweede, maar nu achter Simon Yates, die hem zestien seconden vooraf gaat.

Yates kwam in het gezelschap van ploeggenoot Esteban Chaves over de streep. Die won de rit na een dag in de aanval. In die vlucht waren ook Robert Gesink en Sam Oomen mee.

Yates reed op de Etna weg uit de groep met favorieten en kwam tot bij zijn ploeggenoot van Mitchelton-Scott. De twee verdeelden de buit.

Dumoulin maakte na afloop een voorzichtige balans op. "Ik heb veel aanvallen gezien, maar alleen Yates had de benen om echt een kloof te slaan. Ik heb zelf het tempo een keer opgevoerd om te zien hoe de anderen er voor stronden. Ik was niet super vandaag, maar ik zat van voren dus dat was goed. Als je niet in je besten doen bij de beteren kunt blijven, is dat positief. Ik heb nog altijd een goede plek in het klassement. Het was een lastige slotklim, lang en zwaar. Het is daarom lastig om al conclusies te trekken op basis van deze dag."

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl