Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen profs maar talenten in Nacht van Hengelo

Woensdag 23 mei 2018

Elite men - De organisatie van het wielercriterium Stork Nacht van Hengelo - dit jaar verreden onder de paraplu van het Op Karakter Festival-  kiest voor de komende uitgave voor wielertalent. Hiervoor worden de grootste wielerbeloften uitgenodigd om deel te nemen.

Net als in 2016 mogen de wielervedetten van morgen zich presenteren aan het Hengelose publiek. Bij de editie van 2016 won Coen Vermeltfoort, die het jaar daarop prof werd bij Team Roompot en nog altijd onder contract staat bij deze Nederlandse pro continentale formatie.

Vorig jaar kruisten de allerbeste wielrensters van Nederland de degens in de Hengelose binnenstad. Het was olympisch kampioene Anna van der Breggen, die zich toen op een propvolle Markt ten overstaan van een enthousiast publiek tot winnares liet huldigen. Ook dit jaar keek de organisatie aanvankelijk naar een criterium voor vrouwen. Maar net als bij de profs bij de mannen was het aanbod van deelnemers mager. Freek de Boer - die het bestuur adviseert op het gebied van wielerzaken - licht toe waarom voor de huidige opzet is gekozen op vrijdag 1 juni. "We hadden bij de vrouwen een aantal namen in gedachten die we graag wilden hebben. Onder meer door trainingskampen en blessures bleek de beschikbaarheid dit jaar niet zo goed als het jaar voordien. Bij de profs van de mannen is dat ook al enkele jaren ook het geval. Als we iets organiseren, willen we het goed doen. Dan kunnen we beter kiezen voor jonge talenten. Dat is ons in 2016 goed bevallen. Door de goed gevulde prijzenpot, mogen we strijd verwachten van deze coureurs, die er als jonge honden in zullen vliegen."

In de toekomst hoopt De Boer ook weer een profcriterium voor mannen of vrouwen te kunnen presenteren aan het Hengelose publiek. "Vorig jaar waren we best wat verwend met de komst van onder andere een wereldkampioene en een olympisch kampioene, maar een sterke bezetting is wel waar we naar streven." Bijkomend voordeel van de huidige opzet is dat het publiek meer regionale renners om de zege kan zien mee strijden op 1 juni. De organisatie wil de oostelijke renners en teams ruim baan geven en de strijd laten aangaan met de andere talentvolle renners van ons land." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl