Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen gedwongen rust voor Van der Poel

Woensdag 30 mei 2018

Offroad - Mathieu van der Poel start donderdag zoals gepland in de Franse rittenwedstrijd ‘Boucles de la Mayenne’. Zijn valpartij in de mountainbike van Nové Mesto afgelopen zondag gooit dus geen verdere roeten in het eten. 

Van der Poel moest vorige zondag de wereldbekermanche mountainbike in Nové Mesto staken door te veel pijn in zijn pols. “Door de ondergrond en de vele boomwortels kon ik mijn stuur niet goed onder controle houden”, legt hij uit. “Dat was ook de oorzaak van mijn valpartij. De pijn was daarna niet meer te houden zodat ik genoodzaakt was om tot mijn grote spijt de wedstrijd te staken.” 

Maandag ging Van der Poel dan op controle in het ziekenhuis van Herentals. De schroef in zijn linkerhand die eerder werd aangebracht nadat er een barst in het scafoïd aan het licht kwam, hield gelukkig stand. Zo start de Nederlander zoals voorzien in de 'Boucles de la Mayenne'. De Franse vierdaagse start donderdag met een proloog. Daarna werkt Van der Poel Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem af. 

Om de volgende wereldbekermanches in Val di Sole (Italië/6-8 juli) en Vallnord (Andorra/13-15 juli) voor te bereiden trekt Van der Poel na zijn wegintermezzo ook nog op hoogtestage. 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl