Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bondscoach De Bever ziet winstkansen op WK BMX

Donderdag 31 mei 2018

Offroad - Van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 juni vindt het wereldkampioenschap BMX plaats in Baku (Azerbaidjan). Bondscoach Bas de Bever is hoopvol dat zijn Nederlandse equipe voor de hoofdprijzen mee kan doen. Dat zegt hij op de KNWU-website.

Medaillekansen zijn er volgens De Bever in ieder geval bij de elite-mannen, de elite-vrouwen en de junioren-mannen. “Bij de mannen kunnen we met Twan van Gendt en Dave van der Burg ook meedoen voor de medailles, maar gezien zijn seizoen is Niek Kimmann wel dé kanshebber op een gouden plak. Niek heeft dit seizoen een stap gezet, is een stabiele factor in de finales geworden en won nog nooit zoveel als nu. Het zou mooi en verdiend zijn als hij deze lijn kan doortrekken.”

Meerdere troeven

Bij de vrouwen heeft De Bever zelfs meerdere troeven voor goud. “Laura Smulders is onze vaste waarde op grote toernooien en ook dit jaar bewijst ze weer een hoog niveau te halen. Als alles normaal verloopt, kan ze zeker meedoen voor goud. Maar dit jaar hebben we er met Judy Baauw een troef bij. Zij stond al enkele keren op het podium en dan kun je ook winnen. Ze heeft de kwaliteiten, ze moet alleen ook het vertrouwen krijgen dat het haar lukken kan.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl