Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Liv Women's Event: vrouwen wisselen fietservaring uit

Woensdag 06 juni 2018

Products - Voor wie nog nooit op een racefiets of mountainbike had gereden of een duwtje in de rug wel kon gebruiken was het Liv Women’s Event afgelopen zaterdag de ideale plek. Honderd fietsende vrouwen kregen tips. En vervolgens   sprongen de sportievelingen op de fiets voor een rit.  

Club Pelikaan in Apeldoorn was zaterdag het verzamelpunt voor fietsende vrouwen uit het hele land. Met koffie en een healthy snack werden zij ontvangen. Voor alle deelnemers, beginners en gevorderden, lonkte een ritje op de testfietsen van Liv. Zowel racefietsen als mountainbikes stonden te wachten op een tijdelijk baasje. 

Wie niet met de Liv-fietsen bezig was, keek wel om zich heen. Fietssters herkenden de gezichten van Marit Bouwmeester (wereldkampioene, Europees kampioene en olympisch kampioene zeilen), Nicolien Sauerbreij (olympische kampioene snowboarden), Lilian de Geus (olympisch surfster) en Rutger Tijssen (schaatscoach van vele olympiërs). Special guest was Ireen Wüst, die vanwege haar successen tijdens de Winterspelen in het zonnetje werd gezet; ze kreeg een gouden helm cadeau. 

Onder aanvoering van deze en andere Liv-ambassadeurs – er waren ook vertegenwoordigers van Giant Stores van de partij – gingen de vrouwen ’s ochtends op pad. De zogeheten Bike & Learn bood veel: de fietssters kregen de mooiste wielerplekken van Apeldoorn en omgeving te zien. En bovenal staken ze er wat van op. De aanvoerders van de verschillende groepen deelden hun ervaringen en tips. Met als doel dat die ene bocht net wat vloeiender loopt, het rijden in een waaier voordeel oplevert en het beklimmen van de taaie helling gemakkelijker gaat. Ook de voorbereiding kwam aan bod. Want wat eet je nou? En wat neem je aan uitrusting mee? 

Ook na terugkomst volgden de deelnemers het programma van echte sporters. Op tafel stonden gezonde smoothies van mango, munt, ananas en spinazie klaar.  Vervolgens hadden de fietsvrouwen de mogelijkheid om zich op te frissen en te genieten van de lunch: huisgemaakte soep, een wrap en vegasalade. Daar liet de fietssport zich meteen van zijn sociale kant zien: iedereen deelde de ervaringen van Bike & Learn. Starters vertelden de stoere mountainbikers over hun belevenissen en andersom. Voor een foto met de Liv-ambassadeurs was ook alle tijd.  

In de middag waren er verschillende workshops. De onderwerpen liepen uiteen van yoga en voeding tot training en verzorging. Er kwamen allerlei vragen aan bod. Wat kan je doen om sneller te worden? Hoe werkt dat nou met cadans en frequenties? Maar ook: hoe kan je na een pittig fietsritje je spieren weer losmaken? Wat eet je tijdens een duurtraining? Welke benodigdheden zijn onmisbaar? De workshops leverden de deelnemers heel wat bouwstenen op. Bouwstenen waarmee de fietsvrouwen nog meer vorm kunnen geven aan hun fietshobby.  

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl