Parel van de Veluwe is voor Wiebes (+video)

Woensdag 06 juni 2018

Women - De Parel van de Veluwe is gewonnen door Lorana Wiebes. De renster van Swabo (normaal uitkomend voor Parkhotel) bleef Danique Braam (Jan van Arckel) voor in de sprint in deze opening van de clubcompetitie.

Femke Markus (NWVG-Uplus) werd derde.

De prijs voor de strijdlust ging naar Ireen Wust, die haar eerste wedstrijd van het wielerseizoen zo al bekroond zag. 

Wiebes won vorig jaar de clubcompetitie. Dit jaar trekt ze het clubshirt aan voor de wedstrijden uit de reeks, op het moment dat het kan. "Komende zondag mis ik bijvoorbeeld de Kerspelen, omdat ik dan met Parkhotel de Diamond Tour rijd. Maar als ik kan, rijd ik mee en dan zie ik wel waar dat uiteindelijk toe leidt" aldus de renster die zich - met een wedstrijd te gaan - al eindwinnares weet van de topcompetitie voor de vrouwen.

Onderweg werd er aangevallen door Wust, maar ook door Evy Kuijpers, Janieke Kalsbeek, Merel Hofman en Loes Adegeest. De laatste reed nog tien tellen bijeen, maar werd ruim voor de finish terug gehaald. "De meiden van Swabo zaten vroeg op kop, maar dachten eigenlijk dat de finish eerder kwam. Maar ik kon het redden door van ver aan te gaan." Ondertussen is Wiebes - ook al is ze nog maar 19 - het aan haar stand verplicht om te winnen. "Het ging wel even door mijn hoofd dat ik liever niet geklopt wilde worden. Het gaat op dit moment erg goed, ik hoop die lijn in ieder geval tot het Nederlands Kampioenschap nog door te trekken."

Standen clubcompetitie

Foto: © Sportfoto

1. Lorena Wiebes, 2. Danique Braam, 3. Femke Markus, 4. Maike van de Duin, 5. Kirstie van Haaften, 6. Paulien Koster, 7. Janieke Kalsbeek, 8. Nienke Wasmus, 9. Melissa van der Peet, 10. Floor Weerink, 11. Kylie Waterreus, 12. Sanne Bouwmeester, 13. Annemarie Worst, 14. Minke Bakker, 15. Berdine Bakker.Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl