Kijk ook eens op

Volg onsSmulders en Scheepers naar wereldtitel BMX

Zaterdag 09 juni 2018

Offroad - Laura Smulders is wereldkampioene BXM geworden in Baku. Indy Scheepers veroverde eerder de titel bij de junior-vrouwen .

Bij de elite-vrouwen bezette Nederland het gehele podium. Laura Smulders kreeg zus Merel Smulders (tweede) en Judy Baauw mee op het podium.

"Ik heb hier lang op gewacht en zo hard voor geknokt en eindelijk is het raak. Alice Willoughby was goed weg, maar ik zag het gat en besloot er in te duiken. Het was alles of niets. Alice viel achter me. Toen ik over de streep kwam, hoorde ik mijn zus Merel gillen dat ze tweede was en toen werd Judy Baauw ook nog eens derde. Ongelofelijk dit resultaat. Het was al bijzonder om met z'n drieen in de zfinale te staan en dan uiteindelijk ook op het podium te komen."

Ook Merel Smulders was blij. "Ik kwam zonder druk omdat ik dit seizoen een blessure had. Ik was eigenlijk nog nerveuzer voor mijn zus, ze heeft veel pech gehad, maar nu is het raak. En dan word ik ook nog tweede. Wat is dit bijzonder."

Scheepers ging Laura Smulders vooraf. Na een goede start raakte de Helmondse - eerstejaars nog maar - in de verdrukking, maar ze wist knap de koppositie te heroveren.

In het verleden veroverden ook Willy Kanis, Merle van Benthem en Ruby Huisman wereldtitels bij de junior-women voor Nederland.

"Ik had het niet zien aankomen, maar in de finale kan er alles gebeuren. In de eindstrijd besloot ik alle risico's te nemen en dat heb ik gedaan."

Bij de mannen vloog Niek Kimmann verrassend in de halve finale uit het toernooi. Dave van der Burg lag op medaillekoers in de eindstrijd, maar viel en werd achtste. Joris Harmsen eindigde op de vierde plek net naast het podium.

Bij de junior-mannen kwam Ian van Heugten ook ten val.

Foto: © SW Pix-Sportfoto

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl