Kijk ook eens op

Volg onsVan Poppel is primus in Halle-Ingooigem

Dinsdag 19 juni 2018

Elite men - Danny van Poppel heeft de Belgische wedstrijd Halle-Ingooigem op zijn naam gebracht.

De renner van LottoNL-Jumbo won in de sprint. Fabio Jakobsen (Quick-Step) greep met zijn tweede plek maar net naast de winst. De fotofinish moest uitkomst brengen.

Van Poppel won eerder dit jaar ook een rit in de Vuelta a Valenciana.

De Belgische semi-klassieker, traditioneel de laatste voorbereiding op de nationale kampioenschappen was een slijtageslag. Van Poppel en Maarten Wynants wisten in de slotronde de oversteek te maken naar een omvangrijke kopgroep. Wynants hield vervolgens de groep bij elkaar, waarna Van Poppel de sprint vroeg begon.

“Eindelijk weer een keer gewonnen. Dit doet echt deugd. Ik zat er de laatste weken al een paar keer kort bij, vooral in de Giro, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik ben dat ik weer win”, aldus Van Poppel. “Het was echt close tussen mij en Jakobsen, maar winnen is winnen. Ik zat perfect bij hem in het wiel. Ik wilde de sprint eerder aan gaan dan hij. Ik viel op het laatst een beetje stil, maar het was genoeg. Maarten heeft veel werk opgeknapt voor mij. We sprongen op de laatste keer Tiegemberg naar de kopgroep toe. Hij heeft ermede voor gezorgd dat het bij elkaar bleef en ik kon sprinten. Dit geeft moraal voor de komende weken.”

Rob Ruijgh (Tarteletto) was één van de aanvallers van de dag.

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl