Kijk ook eens op

Volg onsBeukeboom is de sterkste in tijdrit Emmen (+ uitslag)

Woensdag 20 juni 2018

Elite men - De tijdrit in Emmen heeft een zege opgeleverd voor Dion Beukeboom.

De renner van Vlasman Cycling Team bleek in Drenthe bij het tussenpunt al veruit de snelste, leverde iets in maar had nog altijd 25 tellen voorsprong op runner-up Hartthijs de Vries. Daniel Abraham Gebru werd derde, Piotr Havik vierde en Rick Ottema zette een vijfde plek neer.

Beukeboom gaat dit jaar het werelduurrecord aanvallen. "De echte topvorm moet er in augustus zijn. Ik ben net terug van een hoogtestage in de Verenigde Staten en was benieuwd of dat zijn weerslag zou hebben. Het uurrecord staat boven alles, maar buiten alle cijfertjes en schema's is het dan ook wel lekker om 'gewoon' een keer te winnen. Het was geen gemakkelijke tijdrit, het ging op en af en het wegdek wisselde steeds van asfalt naar klinkers. Heel wat anders dan straks op de piste als ik het record aan ga vallen. Maar het tempo was hoog en de vorm is dik in orde."

Ook Rick Ottema was tevreden.De renner uit Muntendam ging als leider de wedstrijd in en liep verder uit op zijn naaste concurrenten Jaap Kooijman en Peter Schulting, op wie hij nu een marge van 80 en 110 punten heeft, met een vijfde plaats. Precies waar hij vooraf op ingezet had.  “Ik zie deze tijdrit en de klimtijdrit van over twee weken in Vaals als een mooie gelegenheid om uit te lopen op een aantal naaste concurrenten. Met een beetje geluk sta ik in de slotwedstrijd – de Eurode Omloop – aan het vertrek met een veilige voorsprong.”  De topcompetitie winnen is de grote ambitie van de coureur uit de ploeg van Alecto. 

 

Foto: © Dan Rolandus

UITSLAG

 

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl