Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Emmen: Hoge verwachtingen van Nederlandse selectie

Maandag 02 juli 2018

Nieuws - De deelnemers aan de UCI Para-cycling World Cup in Emmen (6-8 juli) komen uit alle windstreken van de wereld. Maar liefst 36 verschillende landen doen er mee aan de wereldbekerwedstrijd, maar de kans is groot dat de meeste medailles in Nederland blijven.

Met verschillende paralympisch kampioenen en een groot aantal aanstormende talenten aan de start zijn de verwachtingen van de Nederlandse selectie hooggespannen. 

Nederlandse kanshebbers

Vorig jaar waren Daniel Gebru, Tim de Vries en Jetze Plat de grote winnaars van de Para-cycling world cup in Emmen. In zowel de tijdrit als de wegrace pakten Gebru (klasse C5) en de handbikers Plat (klasse H4) en De Vries (klasse H5) de overwinningen op het parcours bij de Oude Meerdijk – het voetbalstadion van kersverse eredivisionist FC Emmen. Plat is er dit jaar weliswaar niet bij, maar van De Vries en Gebru wordt opnieuw verwacht dat zij om de medailles mee gaan strijden. Datzelfde geldt voor de tandemduo’s Tristan Bangma/Cor van Leeuwen en Vincent ter Schure/Timo Fransen, die beiden al enkele jaren met succes de strijd aangaan met de sterke tandemrijders uit het Verenigd Koninkrijk en medailles wonnen op wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen. 

Succesvolle generale in Oostende

De selectie van bondscoach Eelke van der Wal kende tijdens de Para-cycling World Cup in Oostende van begin mei een succesvolle generale repetitie voor de wereldbekerwedstrijd in eigen land. Nederland ging naar huis met maar liefst 9x goud, 2x zilver en 2x brons, waarmee ons land onder meer traditionele toplanden als de Verenigde Staten en Canada achter zich liet en als eerste eindigde in het medailleklassement. Naast Tim de Vries, Jetze Plat en Tristan Bangma waren ook Carmen Koedood (H2), Laura de Vaan (H5) Martin van de Pol (C5) en Jennette Jansen (H4) in België goed voor een of meerdere gouden medailles, waardoor zij automatisch ook tijdens de Para-cycling World Cup in Emmen als kanshebbers voor het podium gelden. 

Routes en categorieën 

De Para-cycling World Cup in Emmen start vrijdag 6 juli met een tijdrit, terwijl op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli de wegraces en de handcycling teamrelay op het programma staan. De routes zijn grotendeels hetzelfde als afgelopen jaar toen de para-cycling world cup voor het eerst in Emmen werd gehouden, waarbij alle ritten vanaf Businesspark Meerdijk opnieuw de rondweg opgaan en de tijdrit opnieuw leidt over een groot deel van het parcours van wielervereniging WSV Emmen. Zowel bij de tijdrit als de wegrace wordt gestart met de tricycles (T1-T2), gevolgd door de handbikers (H1-H5) en de tandems (B). Als laatste is de cycling (C1-C5) categorie aan de beurt. In deze categorie rijden de wielrenners op normale racefietsen, waaraan aanpassingen zijn gedaan afhankelijk van de beperking van de atleet. 

Voor meer info klik op de banner aan de linkerkant van onze site.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl