Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterke renners aan start BinckBank Tour

Woensdag 08 augustus 2018

Blog - In Venray is woensdag de 14de editie van de BinckBank Tour voorgesteld. Nederland kan rekenen op Niki Terpstra en de snelle benen van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.

Met kleppers als Greg Van Avermaet, Yves Lampaert en tweevoudig eindwinnaar Tim Wellens zullen de Belgen allerminst een bijrol spelen in de enige UCI WorldTour wielerronde van de Lage Landen. Internationale toppers aan de start zijn onder andere Marcel Kittel en Michael Valgren Andersen.

De BinckBank Tour gaat op maandag 13 augustus van start met een vlakke rit van Heerenveen naar Bolsward. Ook in Antwerpen (15 augustus), Ardooie (16 augustus) en Lanaken (17 augustus) krijgen de sprinters wellicht een kans om te scoren. De sprinters tekenen dan ook massaal present in de BinckBank Tour. Marcel Kittel ontpopte zich de voorbije jaren tot de sprintkoning van het peloton met in totaal 19 ritzeges in Tour, Giro en Vuelta samen. Maar de Duitser mag zich volgende week aan stevige concurrentie uit Nederlandse hoek verwachten. Dylan Groenewegen heeft inmiddels ook al drie ritzeges in de Ronde van Frankrijk op zijn naam staan en de nog maar 21-jarige Fabio Jakobsen is dé sprintrevelatie van 2018 met winst in Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Andere rappe mannen om naar uit te kijken zijn onder andere de Australiër Caleb Ewan en de Ier Sam Bennett. Edward Theuns, Jens Debusschere, Timothy Dupont en Jasper Stuyven behoren tot de snelste Belgen in het 161-koppige deelnemersveld.

Stuyven is een man voor alle terreinen. Vorig jaar won hij na een knappe solo de slotrit op de Vesten in Geraardsbergen. Ook dit jaar, op zondag 19 augustus, is Geraardsbergen het decor voor wat ongetwijfeld opnieuw een zinderende en spannende slotetappe wordt. “Het unieke aan de BinckBank Tour is dat het een rittenkoers is met een parcours op maat van renners die sterk zijn in het klassieke eendagswerk”, legt koersdirecteur Rob Discart uit. “In 2014, 2015 en 2017 viel het eindklassement telkens in de plooi tijdens een Ardennenrit. Dit jaar hebben we er bewust voor gekozen die achterwege te laten om zo nog meer opties te bieden aan de specialisten van het klassieke werk genre Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race. Een uniek concept in de UCI WorldTour! Bovendien zal de Binck Gouden Kilometer – waarbij in elke rit 9 bonusseconden te verdienen zijn met een driedubbele tussensprint in de slotfase – op die manier een nóg belangrijkere rol gaan spelen in het eindklassement.” 

In de slotrit naar Geraardsbergen, waarin de renners ook de befaamde Muur zullen moeten bedwingen, ligt de Binck Gouden Kilometer op de kasseien van de Bosberg. Een kolfje naar de hand dus van kasseispecialisten als Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet (winnaar Parijs-Roubaix 2017), Niki Terpstra (winnaar Ronde van Vlaanderen 2018), Sep Vanmarcke, Oliver Naesen en Sebastian Langeveld.  Ook Tim Wellens en de Deen Michael Valgren Andersen (winnaar Amstel Gold Race 2018) mogen we hier verwachten, maar wellicht nog meer daags voordien in de rit naar Sittard-Geleen (18 augustus), waar zij kunnen toeslaan op de Limburgse heuvels. De tijdrit in Venray op 14 augustus is dan weer de gedroomde kans voor Lars Boom, Jos Van Emden, Dylan Van Baarle, Yves Lampaert en Victor Campenaerts om zich in de leiderstrui te rijden en die wie weet nooit meer af te staan…

Kortom, favorieten voor de eindzege genoeg! En dan hebben we het nog niet over Tom-Jelte Slagter, de Tsjech Zdenek Sybar, de Zwitser Stefan Küng, de Pool Maciej Bodnar, de Italiaan Diego Ulissi, de Australiërs Mathew Hayman en Luke Durbridge en de sterke Denen Magnus Cort Nielsen, Soren Kragh Andersen en Mads Pedersen (tweede in de Ronde van Vlaanderen 2018) gehad. De BinckBank Tour 2018, met 12 renners uit de top-50 van de UCI WorldTour-ranking aan de start, belooft één van de meest open en spannende rittenkoersen van het jaar te worden. De ploegenpresentatie van de 14de editie van de BinckBank Tour vindt op zondag 12 augustus plaats in het Friese Bolsward. De renners zullen tussen 17u en 19u in open bootjes over de grachten varen en aan het publiek worden voorgesteld.

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl