Kijk ook eens op

Volg onsMaurits Lammertink via EK naar Vuelta

Vrijdag 10 augustus 2018

Elite men - Maurits Lammertink heeft met de Vuelta (na de Giro) een tweede grote ronde op het programma staan. Hij komt op het EK in Glasgow weer in actie.

“Eigenlijk komt deze wedstrijd op een perfect moment voor mij. Ik rijd vanaf 25 augustus de Ronde van Spanje en heb vanwege de geboorte van mijn zoon Fer afgelopen maand verder wat vrij gekregen van de ploeg. In de aanloop naar die periode ben ik op hoogtestage geweest met Katusha-Alpecin. Om te trainen, maar ook wat extra rust te nemen met het oog op de komst van ons kindje. Dat is vaak een hectische tijd. Maar als ik straks in orde wil zijn in de Vuelta, kan ik wel een wedstrijdprikkel gebruiken in die periode. Anderen rijden in deze maand de BinckBank Tour of de Ronde van Polen, ik een aantal eendagskoersen, waarbij het EK zorgt voor een extra koers.”

Hij start in de hoop zich direct te laten opmerken, zoals hem ook zo goed lukte in de Giro d'Italia. “Ik heb begrepen dat het parcours wat glooiend is en heel geschikt voor aanvallers. Een soort miniversie van de Amstel Gold Race. In ons team ben ik één van de renners die daarmee een goed resultaat hoopt te behalen. Als Nederlandse ploeg willen we graag weer goed presteren, net als vorig jaar lukte met het brons van Moreno Hofland. Mocht het weer op een sprint afstevenen, dan zullen we natuurlijk opnieuw die kaart trekken, maar in de ronden daarvoor is er kans genoeg om de benen eens goed te testen en voor je eigen kansen te rijden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl