Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofstede naar Lotto-Jumbo, Olivier blijft

Vrijdag 10 augustus 2018

Elite men - Lennard Hofstede rijdt de komende twee seizoenen bij Lotto-Jumbo. De renner komt over van Team Sunweb.

Daan Olivier heeft zijn contract bij Lotto-Jumbo met een jaar verlengd.

"Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat Team LottoNL-Jumbo is uitgegroeid tot een van de beste teams ter wereld en jonge renners er heel goed worden begeleid”, legt Hofstede zijn keuze uit. “Ik ben blij dat ze vertrouwen in mij hebben getoond na een tot dusver wat minder seizoen. Ik hoop mezelf te ontwikkelen als een vaste waarde in de grote rondes om de kopmannen te ondersteunen. Daarnaast wil ik in de wat kleinere wedstrijden uitslagen rijden.”

Daan Olivier kwam in januari in de Tour Down Under zwaar ten val. In mei schoof hij opnieuw onderuit waardoor de renner andermaal moest revalideren. “Hij kende dit seizoen veel tegenslag”, vervolgt Zeeman. “We geloven in het talent van Daan. We willen hem de tijd geven om te blijven groeien en ontwikkelen.”

Olivier is nu weer op de goede weg. In de Tour of Utah is hij momenteel leider in het bergklassement. “Na mijn goede comeback in het profpeloton, vorig jaar, had ik dit seizoen graag willen doorbouwen. Door de twee heftige valpartijen en ziekte heb ik maanden achter de feiten aangelopen”, vertelt de 25-jarige renner. 

“De ploeg is altijd achter me blijven staan. De steun van het team en de goede coaching heeft er mede voor gezorgd dat ik weer op de weg terug ben”, besluit Olivier.

Foto: © Team Sunweb



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl