Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parijs-Nice: Bouhanni wint, bergtrui voor Lindeman

Maandag 04 maart 2013

Elite men - Nacer Bouhanni heeft de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Franse kampioen bleef in Nemours de Italiaan Alessandro Petacchi voor in de massasprint. Bert-Jan Lindeman was lang in de aanval en veroverde de bergtrui.

Lindeman ging meteen vanuit de start in de aanval met Romain Sicard en Yannick Talabardon. Het drietal kreeg zeven minuten voorsprong, maar werd in de finale opgeslokt door het peloton. Lindeman kwam wel als eerste boven op het enige colletje van de dag – de Cote de Buthiers - en mocht daarom de bergtrui aantrekken.

Kelderman raakt trui kwijt
Wilco Kelderman raakte zijn jongerentrui kwijt aan Nacer Bouhanni (FDJ). De dagwinnaar nam dankzij bonificatieseconden de leiding over in het algemeen klassement en dus ook in de strijd om het wit. Kelderman had al een vermoeden dat het deze etappes moelijk zou zijn de trui te verdedigen. "Het staat allemaal zo dicht bij elkaar", zei hij zondag tegen CyclingOnline.nl. "Daar gaan we nu niet voor rijden." Blanco probeerde vandaag met Mark Renshaw voor de ritzege te gaan, hij strandde op de zesde plaats. Argos-Shimano verloor Marcel Kittel in de finale vanwege een lekke band.

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl