Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theatercollege met Hennie Kuiper

Zaterdag 18 augustus 2018

National -

Wielerlegende Hennie Kuiper staat op dinsdag 18 september centraal in een bijzonder theatercollege van het Wilminktheater in Enschede.

Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley onderneemt Kuiper, ondersteund door heroïsche beelden en kostbare relikwieën zoals unieke shirts, in De Kleine Willem de ‘etappe van zijn leven’.

De 69-jarige Tukker, de meest succesvolle sporter die de regio Twente heeft voortgebracht, fietste tussen 1972 en 1985 een meer dan indrukwekkende erelijst bij elkaar. Kuiper werd Olympisch kampioen, wereldkampioen, hij won grote klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Milaan – San Remo, de  Ronde van Lombardije en twee keer de legendarische Touretappe naar Alpe d’Huez. In 1977 leek hij zelfs op weg naar de Tourzege, maar hij strandde door tactisch falen van de ploegleiding op korte afstand van Bernard Thevenet.

Kuiper verhaalt, onder de titel Kampioen Wilskracht, in het Wilminktheater over succes en tegenslag, over verdriet en geluk. ‘Het gaat een prachtige ode worden aan de wielrenner én de mens Hennie Kuiper’, stelt presentator Eddy van der Ley. ‘De bezoekers krijgen een authentiek en soms misschien wel verrassend beeld van een karaktervolle wielerlegende.’ Ook het publiek krijgt de kans om mee te praten en vragen te stellen. Na afloop is er een meet & greet. Het theatercollege met Hennie Kuiper is de eerste in een serie van Twentse theatercolleges. Ook topscheidsrechter Bas Nijhuis (2 oktober) en voetbaltrainer Gertjan Verbeek (30 oktober) maken hun opwachting in De Kleine Willem. Kaarten voor Hennie Kuiper zijn te verkrijgen bij het Wilmink Theater 

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl