Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pascal Eenkhoorn wint in Colorado

Zaterdag 18 augustus 2018

Blog - Pascal Eenkhoorn heeft de derde etappe van de Colorado Classic op zijn naam gebracht.

De neo-prof van LottoNL-Jumbo won eerder dit seizoen een rit in de Settimana Coppi e Bartali.

“Ik had dit echt niet verwacht”, vertelt Pascal Eenkhoorn. “Het was de koninginnenetappe en vanaf het begin ging het volle bak. Ik zat even mee, maar op de eerste klim moest ik de eerste groep laten gaan.”

Toch kwam Eenkhoorn weer terug en op de tweede, de langste, klim van de dag kwam hij weer terug in het peloton. “Ik zei tegen de jongens dat ik me goed voelde. Ik overleefde de klimmetjes makkelijk en ik voelde mij steeds beter worden.”

Lang leek het erop dat de etappe van 161 kilometer gewonnen ging worden door een renner uit de vroege vlucht. Zeven man reden lange tijd voor het peloton en pas in de finale wist de rest terug te komen. In de ultieme slotfase regende het aanvallen en op een paar honderd meter voor de streep werd de laatste aanvaller teruggepakt. “Het was een close call, maar we bleven als ploeg de hele tijd goed bij elkaar. Met nog twee kilometer te gaan zat ik helemaal voorin”, vertelt Eenkhoorn over de slotfase. “Maarten Wynants en Jan Maas kwamen nog over mij heen en daar sprong ik bij in het wiel. In die laatste tweehonderd meter was het aan mij en kon ik winnend over de streep gaan.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl