Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van Valkenswaard is sterk bezet

Donderdag 23 augustus 2018

National - Zondag 26 augustus wordt de eerste editie van de Omloop van Valkenswaard verreden. Het is de enige beloften klassieker in de regio Kempenland met start en finish in Dommelen.

Daar kan ook de schooljeugd aan zijn trekken komen in een Decathlon Dikke Banden Race. Al vlug na de bekendmaking van de nieuwe wedstrijd regende het inschrijvingen bij de organisatie van TWC De Kempen. Honderd clubteams met ieder drie renners hebben zich bij de nieuwelingen en junioren uit alle windstreken van het land aangemeld. Vrijwel alle provincies zijn met een of meer clubteams vertegenwoordigd. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren is de Nederlandse kampioen present. Daarnaast komen vanuit België zes teams aan de start. Bij de beloftenrenners staat vrijwel de complete Nederlandse top aan het vertrek. 

In de beloftenklassieker nemen achttien ploegen van zes renners de start. Daarbij een aantal gerenommeerde continentale teams met hun renners onder de 23 jaar zoals Metec/TKH van ploegleider Adri van Houwelingen en Destil/Parkhotel Valkenburg. Uit Noord-Nederland komt het Volker-Wessels Merckx CT en een team van de Noordelijke Wielervereniging Groningen NWVG. Uit eigen provincie starten het Team LottoNL-Jumbo De Jonge Renner Oosterhout, Het Snelle Wiel Bladel, WV Schijndel en Willibrord Wil Vooruit. En uit België komen een paar sterke ploegen. Bij de deelnemers ook baanwielrenner Harrie Lavreysen die in Glasgow Europees kampioen op de teamsprint werd en op de individuele sprint brons veroverde. De Luyksgestelse coureur rijdt in de Zuid-Oost/TWC De Kempen selectie waarin tevens Simac Omloop der Kempen winnaar Daan Vansintmaartensdijk. D>e talenten uit de nationale selectie die onder meer Parijs-Roubaix U23 reden zijn door hun ploegen opgesteld. De Valkenswaardse organisatie heeft een variëteit aan soorten wegdek opgezocht waarop de coureurs zich kunnen uitleven. Het parcours van de nieuwe Omloop in de grensstreek bestaat uit klinkers, asfalt, kasseien en gravel.

Op een afwachtingparcours in Dommelen komt de schooljeugd aan bod in enkele Decathlon Dikke Banden Races. Vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur wordt in drie leeftijdsklassen (7-8 jaar, 9-10 jaar en 11-12 jaar) op de fiets voor ereprijzen gestreden. Start en finish zijn op de Bergstraat bij het Martinusplein in Dommelen. De nieuwelingen beginnen al om 9.00 uur aan hun klassieker, de junioren starten om 11.30 uur en de beloften om 16.00 uur met finish omstreeks 19.30 uur.

Foto: © Theo van SambeekEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl