Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweeling Van Dijke met goed gevoel naar WK

Zondag 26 augustus 2018

Offroad - Tim van Dijke uit het Zeeuwse Colijnsplaat heeft op het fraaie parcours van het Buytenpark rondom SnowWorld Zoetermeer een overtuigende overwinning behaald. Mick van Dijke maakte het familiefeest om de MTB Nations Cup voor junioren compleet met de tweede plaats terwijl de Duitser Leon Kaiser uit Monheim beslag legde op de derde plaats.

"Ik zat snel vooruit, maar kreeg materiaalpech waarop ik in de achtervolging moest op mijn broer en Leon (Kaiser, DR). Toen ik weer aansloot ben ik er gelijk op en over gegaan en heb vervolgens mijn eigen tempo gereden’, analyseerde de nationaal juniorenkampioen bij de mountainbikers zijn race. "Het is mooi om als één en twee van de Nations Cup samen naar het WK te gaan.’ Tim van Dijke, die op de UCI ranking een twintigste plaats bezet, reist aanstaande woensdag af naar Lenzerheide voor het WK vanaf 5 tot en met 9 september in het Zwitserse skioord. "Ik durf mezelf wel bij de beste vijf te plaatsen" doelde de Zeeuw op de vijfde plaats in het Oostenrijkse Obertraun en de derde plaats in Zwitserland. Natuurlijk ga ik overal voor de overwinning, maar reëel gezien heb ik nog niet laten zien dat ik op wereldniveau een wedstrijd kan winnen, dus zou ik content zijn met een plaats bij de eerste vijf. Alles moet perfect zijn, zowel in je hoofd, conditioneel als het materiaal. Ik ben een week in Lenzerheide geweest en ik heb geconstateerd dat het een loodzwaar parcours is voor mens en machine’, aldus de biker uit het Stappenbelt Cyclocross Team.’

Scott Baijs uit Wieringerwerf behaalde bij de nieuwelingen achter de Belgen Daan Depuydt, Jarne Vandersteen en Lance Bruynseels een vierde plaats.

Tekst en foto:Dan Rolandus



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl