Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

David Nordemann wint brons op WK MTB

Vrijdag 07 september 2018

Offroad - David Nordemann heeft Nederland een eerste medaille bezorgd op het wereldkampioenschap mountainbike in Lenzerheide bij de beloften.

De biker uit Kranenburg reed aanvankelijk in het spoor van de latere wereldkampioen Alan Hatherly uit Zuid-Afrika en runner-up Christopher Blevins uit de Verenigde Staten. Nadat hij het duo moest laten gaan, richtte Nordemann zich op het brons en die derde plek wist hij tot het einde toe vast te houden. Eerder op de dag imponeerde Sophie von Berswordt al met een zesde plaats op het WK voor beloften-vrouwen.

Nordemann - die op het Europees Kampioenschap in Graz een bronzen medaille door materiaalpech door zijn vingers zag glippen - was dolgelukkig met de bronzen medaille die hij in Zwitserland wist te behalen. "Ik voelde me vanaf het begin heel goed en kon de kop van de wedstrijd volgen, maar de anderen gingen op een gegeven moment te snel voor mij. Ik kon de kloof niet meer dichten. Ik ben vanaf dat moment mijn eigen tempo gaan rijden en probeerde vooral het verschil met de concurrentie achter me groter te laten worden. Ik wist al snel dat deze bronzen plak het maximaal haalbare was en ben heel blij dat het met gelukt is op het podium plaats te mogen nemen."

Foto: © Rob Jones

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl