Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Lijke Europees kampioen achter derny

Zaterdag 08 september 2018

Track - class="MsoNormal">In Erfurt werden zaterdag de Europese Kampioenschappen op de baan in de disciplines stayeren en derny verreden. De Nederlandse afvaardiging eiste een hoofdrol voor zich op. Nick van der Lijke liet zich tot Europees kampioen kronen achter de derny en zijn jong zwager Maikel Zijlaard won het zilver. Bij het Stayeren wist Reinier Honig een zilveren medaille te veroveren.

René Kos - die als gangmaker van Roompot-prof Van der Lijke succesvol was in Erfurt - keek tevreden terug op het weekeinde in Duitsland. "Nick van der Lijke stak er echt bovenuit. Op training in Alkmaar had ik er deze week al een goed gevoel over en die verwachting kwam helemaal uit. De eerste ronden waren achteraf nog het lastigst. Ron Zijlaard startte met Maikel Zijlaard op de vijfde positie, wij op positie zes. Dan moet je wel eerst iedereen voorbij steken, dat is toch altijd wat heikel. Maar toen dat eenmaal gelukt was, bleek ons tempo voor iedereen te hoog. Ron en Maikel konden op afstand volgen. Toen zij wat gas terug moesten nemen, was de tegenstand eigenlijk al afgehaakt en konden zij het zilver binnenhalen." De Duister Achim Burkart werd derde achter Christian Ertel.

Bij het Stayeren was er sprake van Duitse overmacht en dat speelde de Nederlandse favoriet Reinier Honig parten. Achter Jos Pronk bleek zilver het hoogst haalbare. De Duitser Franz Schiewer (achter Gerhard Gessler) won de Europese titel. Kos: "Reinier was de sterkste man in koers, maar de Duitsers hadden een stevig blok in de baan. Ze werden uiteindelijk eerste, derde en vierde. Om en om vielen ze Reinier aan. Hij hield knap stand tot drie vierde van de wedstrijd, maar toen moest hij het hoofd buigen voor zijn tegenstander. Maar hij kan zich niets verwijten, dit was het hoogst haalbare. Vandaar ook dat we tevreden naar huis reizen."

 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl