Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Huck stopt als bondscoach, Haak voorlopig opvolger

Maandag 10 september 2018

Track - Bill Huck vertrekt vanwege privéredenen​ per direct als bondscoach van de nationale sprintselectie. Sinds september vorig jaar was de Duitser de bondscoach van de nationale sprintselectie.

Onder zijn succesvolle leiding werden de Nederlandse sprinters afgelopen februari op de WK baanwielrennen in Apeldoorn wereldkampioen op het onderdeel teamsprint én vorige maand Europees kampioen op de EK in Glasgow. Jeffrey Hoogland werd onder de hoede van Bill Huck in 2017 Europees kampioen op de kilometer tijdrit. Op de WK in Apeldoorn wereldkampioen op de 1 km tijdrit en op de EK in Glasgow Europees kampioen op de sprint.

"Soms loopt het anders dan gepland. Bovenal ben ik heel blij dat ik heb mogen werken met hele getalenteerde atleten" zegt Huck zelf over zijn vertrek. 

"Met het vertrek van Bill ontstaat er een lastige situatie, met minder dan 2 jaar voor de Olympische Spelen in Tokyo. Hugo Haak, nu assistent-bondscoach, neemt voorlopig de taken van Bill over tot er een structurele oplossing is gevonden", aldus directeur Thorwald Veneberg.

Hucks voorganger René Wolff is niet beschikbaar, hij gaat aan de slag als sprintcoach bij de Nieuw-Zeelanders.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl