Kijk ook eens op

Volg onsTankink aan start van NK MTB Marathon

Woensdag 12 september 2018

Offroad - Bram Tankink sluit zijn wielerloopbaan af waar deze ooit begon: op de mountainbike. Hij is één van de deelnemers aan het NK MTB Marathon in het Drentse Gasselte.

Op zondag 30 september wordt de 5e editie van de Geopark Hondsrug Classic verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte. Dit jaar zal naast de bekende Geopark Hondsrug Classic ook het NK MTB Marathon worden georganiseerd. Twee verschillende wedstrijden maar de start en de route zijn gelijk. 

Ook aan deze editie van de Geopark Hondsrug Classic en het NK MTB Marathon zal de gehele Nederlandse MTB top aan de start staan. 

Noordelijke kanshebbers als Thom Bonder, Gert-Jan Bosman, Marc de Maar, Bert Jan Lindeman en Tim Smeenge zullen de strijd aangaan  met onder meer Hans Becking (voormalig Nederlands Kampioen) David Nordemann (3e op WK beloften), Bram Tankink en andere toppers.

Bram Tankink sluit zijn seizoen af met het NK MTB Marathon.

Naast deze mannen strijden ongeveer 400 mannen en vrouwen voor de nationale titels, met onder meer Erik Dekker, Diana Boeser, Laura Krans en Jan Weevers.

Direct na de start van het NK, gaat de Geopark Hondsrug Classic van start met ongeveer zeshonderd mountainbikers van  wedstrijdrijder tot en met de recreant over een parcours van ongeveer 65 kilometer, deelnemers aan het NK zullen daarna nog een extra ronde rijden om zo na 110 kilometer  te kunnen finishen en strijden voor de nationale driekleur.

Ook op zaterdag 29 september worden diverse MTB wedstrijden verreden, waaronder de open Drentse Kampioenschappen voor de jeugd (met gratis deelname) en de finale van de Forte ICW Cup.

Inschrijven voor het NK MTB Marathon kan via mijn KNWU. Voor de Geopark Hondsrug Classic en de jeugdwedstrijden kun je je inschrijven via de website: www.geoparkhondsrugclassic.nl 

Natuurlijk kan er op 29 en 30 september worden ingeschreven in het restaurant van het Nije Hemelriek in Gasselte.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl