Kijk ook eens op

Volg onsVierde rit van Olympia's Tour naar Kanter

Vrijdag 14 september 2018

Elite men - De vierde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Max Kanter.

De Duitser won op de verjaardag van ploegleider Tom Veelers zijn tweede ritzege en is de nieuwe leider. Ploeg- en landgenoot Niklas Markl eindigde als tweede, de Belg Jordi Meeus van SEG Racing werd derde in Duiven. In het klassement is Kanter dankzij de bonificatieseconden voorbij gegaan aan Julius Johansen, de Deen die vanaf zijn ritwinst in de openiningetappe naar Assen aan de leiding ging. Ide Schelling is derde op acht seconden.

De kopgroep van de dag reed net als de rit voordien een comfortabele voorsprong bijeen, maar in tegenstelling tot gisteren hield de vlucht van de dag het bijna tot het einde vol. Die vluchters waren Thymen Arensman (SEG), Lars Oreel (Destil-Parkhotel), Tim Naberman (De Jonge Renner), Wiebe Scholten (Kanjers voor Kanjers), Arthur Baude (Ago-Aqua) en James Tullet (Team Wales). De zes vergaarden een voorsprong van maximaal 5 minuut 25, maar zij werden op acht kilometer van het einde tot de orde geroepen.

 Kanter mocht drie keer op het ereschavot plaats nemen als winnaar van de dag, als drager van het groen én als nieuwe leider. "Het is fantastisch als je een plan maakt en deze ook uitkomt. We hadden allereerst ingezet op de ritzege, maar natuurlijk is het mooi dat de leiderstrui erbij komt." Zaterdag wacht eerst een ochtendrit en vervolgens een korte tijdrit. Ploegleider Tom Veelers heeft Kanter alvast geprikkeld. "Hij plaagt me er wel mee dat hij drie ritten won en het eindklassement, dus dat ik er nog niet ben. Maar we hebben hem op zijn verjaardag alvast een eerste en tweede plaats, het geel en het groen kunnen bieden als geschenk."  

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl