Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Von Berswordt en Cooper winnen in Sittard

Maandag 17 september 2018

Offroad - Sophie von Berswordt en Anton Cooper hebben de 3 Nations Cup in Sittard gewonnen.

De renster van MijnBad-Liv/Giant imponeerde vorige week met een zesde plek op het WK voor beloften-vrouwen in Lenzerheide en trok die goede vorm moeiteloos door op Watersley. Fabienne Schaus en Isla Short gingen mee op het podium.

De  Nieuw Zeelander Anton Cooper soleerde naar de winst. De voormalig wereldkampioen bij zowel de junioren als de beloften was een maatje te groot. Twee ronden kon Vader Cooper volgen maar daarna moest de Habitatrenner de Trekrenner laten gaan.

Even leek het erop dat een groepje van vier, met daarbij een ploegmaat van Vader, de Belg Kevin Panhuyzen, terug op het wiel van Vader konden komen maar de laatste had zijn wedstrijd goed ingedeeld. ,,Dit is natuurlijk mijn thuiswedstrijd’’, vertelde Vader, die het grootste gedeelte van het jaar woont en traint op het topsportcomplex Watersley Sports & Talent Park. ,,Dat thuisvoordeel kon zeker benutten en ik had goede benen vandaag, zeker beter als vorige week’’, aldus de Zeeuw.

Na het mislukte WK van vorig week is Vader dan ook zeker tevreden met deze uitslag. ,,Cooper is een wereldtopper en daarom is deze tweede plek een goede opsteker na het mislukte WK’’, aldus de renner van het Habitat Mountainbiketeam. ,,Mentaal ben ik nog fris dus ik heb heel veel zin in de komende wedstrijden.’’ Beneluxkampioen Kevin Panhuyzen maakte het succes voor het team van Habitat compleet door derde te worden.

Romana Carfora won bij de junior-vrouwen, Puck Pieterse zegevierde bij de nieuweling-meisjes, Mick van Dijke was de beste junior, terwijl Daan Depuydt primus was bij de nieuwelingen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl