Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint zijn eerste

Zaterdag 06 oktober 2018

Offroad - Mathieu van der Poel won vandaag de eerste cross waar hij aan deelnam. In Meulebeke hield de Europees kampioen Wout van Aert achter zich.

Quinten Hermans werd derde. Van der Poel vond dan dat het niet snel genoeg ging en besloot om te versnellen. Hij sloeg snel een kloofje van tien seconden. Met nog een halve koers te gaan, kreeg hij geen seconde voorsprong extra cadeau. Het achtervolgende groepje onder leiding van Van Aert hield hem voortdurend in het vizier. Het bleef spannend tot de laatste ronde, maar van der Poel wist zijn voorsprong te verdedigen. 

“Ik ben heel blij dat ik hier mijn seizoen kan starten met een overwinning”, legt van der Poel uit. “Het was heel warm en dat maakte de cross lastiger dan verwacht. Het was niet makkelijk om mijn voorsprong te verdedigen. Ik zat echt op de limiet, maar het lukte omdat ik hier een parcours terugvond dat me lag. Ik voel dat ik in orde ben, maar ik heb mijn niveau van vorig jaar nog niet bereikt. Daarvoor heb ik nog wat crossritme nodig.” 

Lars van der Haar legde beslag op een tiende plek.

Bij de vrouwen - waar wereldkampioene Sanne Cant won - werd Ceylin del Carmen Alvarado vierde. Ook Lizzy Witlox (achtste), Manon Bakker (negende) en Lindy van Anrooij (tiende) eindigden in de top 10.

Luke Verburg won bij de junioren.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl