Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud voor Milan Vader in Griekenland

Zondag 07 oktober 2018

Offroad - Milan Vader heeft vandaag de eerste plaats weten te bemachtigen door het algemeen klassement van de UCI S2 Mountainbike etappewedstrijd te winnen. Vader’s ploeggenoot van Habitat, Kevin Panhuyzen pakte de bronzen medaille.

De Habitatrenners wisten de 3-daagse etappes met een proloog naar het hoogste punt op Kos in Zia en de daaropvolgende marathonwedstrijd goed door te komen. Vrijdag werd Vader nipt vierde, twee-tiende seconden achter nummer 3(Oostenrijker Maximilian Foidl

Zaterdag stond een marathonrit door de bergen op de rol. Na deze zware rit wist Kevin Panhuyzen de tweede plek te bemachtigen en werd Milan Vader de derde.

De laatste etappe - een shortrace door het stadscentrum van de badplaats Agora. Vader en Panhuyzen speelden een goede teamtactiek uit, die resulteerde in een tweede en derde plaats.

Achteraf kijken beide heren zeer tevreden terug; “Het zit erop, de laatste race van het seizoen. Ik had 8 seconden achterstand op (nummer 1) na de tijdrit en de crosscountry van gisteren. Vandaag hebben we het goed gespeeld, maar ook een klein beetje geluk gehad in de shortrace van 20 minuten" aldus Vader.