Kijk ook eens op

Volg onsVeldrit in Gieten: wat is er anders?

Dinsdag 09 oktober 2018

Offroad - De veldrit in Gieten is de oudste internationale veldrit op de kalender. De openingscross van de Superprestige - tevens de enige wedstrijd uit deze reeks die niet op Belgische bodem wordt verreden - kent een aantal veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Zo is er een extra trap op het parcours gebouwd, waardoor de renners een keer extra van de fiets moeten. Ook keert een stuk parcours terug op de hondenweide, dichtbij de oude finishlocatie.

Om de wedstrijden vanaf het begin nog spannender te maken worden bij alle 5 wedstrijden extra premies uitgereikt aan de eerst doorkomende na de eerste ronde.

Ook is de wedstrijd voor elite samen gevoegd met de wedstrijd voor de beloften. Er wordt wel een apart klassement opgemaakt, maar een topper als Eli Iserbyt kan zo wel punten (en uiteindelijk geld) verdienen in twee klassementen tegelijk. Dit geldt overigens voor de gehele Superprestige en óók voor de vrouwen.

Het programma op zondag 14 oktober bevat wederom een vijftal wedstrijden  voor de nieuwelingen, nieuwelingen-meisjes, junioren,  elite-vrouwen  en elite-mannen/beloften U23. Om 10.30 uur wordt het eerste startschot gegeven voor de nieuwelingen en de elite-mannen sluiten de dag af met een start om 15.00 uur. Rond 16.05 uur zal de wedstrijddag voorbij zijn. De bijna 300 deelnemers komen o.a. uit Nederland, België, Amerika, Frankrijk, Gr.Brittanië, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Estland, Spanje, Italië en Tsjechië. Drie regerende wereldkampioenen veldrijden komen aan de start: Wout van Aert, Eli Iserbyt en Sanne Cant. 

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl