Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Profambities sterker dan ooit bij Jasper Hamelink

Dinsdag 05 maart 2013

Elite men - In 2012 mocht hij aan het einde van het seizoen proeven aan het profbestaan bij Vacansoleil-DCM. Uiteindelijk kon de renner uit Raalte de overstap niet maken. In het shirt van Team Piels hoopt hij dit jaar alsnog de stap te zetten. 'De ambities zijn alleen maar sterker geworden', zegt Jasper Hamelink.

Voor de Overijsselnaar was het even slikken dat hij niet - zoals Wesley Kreder - een sterke stageperiode kon omzetten in een vaste verbintenis. Maar nuchter als hij is, draaide hij de knop snel om en kijkt Hamelink vooruit. "Men heeft wel aangegeven mij in de gaten te houden, zonder echte beloftes te doen. Maar ik zie dat wel als een mooie kans. Dit seizoen hoop ik met name in Olympia’s Tour en op de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden – waar ik nu tussen de profs rijd – mijn visitekaartje af te geven."

Drenthe
Hamelink wil elke kans aan grijpen om zichte laten zien. "Het was mooi geweest als dat in de Ster was gebeurd. Door een val in het eerste koersuur - uitgerekend in de buurt van mijn eigen woonplaats Raalte - kwam ik echter nooit meer in de wedstrijd. Op een leenfiets en met wat pijntjes was ik niet honderd procent meer. Maar nu die hoofdrol in de Ster niet gelukt is, volgen er nog veel andere kansen. Om te beginnen komend weekeinde in de Ronde van Drenthe."

Foto (c): Sportfoto

 Tags: Hamelink

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl