Kijk ook eens op

Volg onsVan Luijk doet een stapje terug

Donderdag 11 oktober 2018

Elite men - Steeds meer elite-renners nemen afscheid van het continentale niveau. Ook Sven van Luijk voegt zich in dat rijtje.

De renner van MonkeyTown doet na de Tacx Pro Classic een stap terug.

‘’Ik stop nog niet met fietsen”, verduidelijkt hij aan de vooravond van zijn laatste grote wedstrijd op de site van MonkeyTown. "Ik ga wel gewoon door, lekker op clubniveau. Noem het afbouwen, oké, op het niveau waarop ik dit jaar reed, begon het vuur toch een beetje te doven.”

“Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen. Ik heb deze jaren links en rechts wat bij geklust en kan misschien ook profijt hebben van mijn verblijf in Italië waar ik bijna een seizoen koerste en die taal spreek. En ik heb natuurlijk ook mijn opleiding sportmarketing aan de ‘Johan Cruijff’ afgerond. Ach, ik woon nog thuis bij mijn ouders, ik zie het allemaal vol vertrouwen tegemoet.”

Als wielrenner voelde Sven van Luijk – klein maar met een groot hart –  zich het beste in zware wedstrijden, vooral meerdaagsen. ,,Ik voelde me elke dag sterker worden.” Zijn beste resultaten boekte hij in de Ronde van Tsjechië waar hij twee jaar achtereen als derde in het eindklassement finishte. 

Voordat Van Luijk voor de ploegen van Paul Tabak ging fietsen - vanaf 2016 - reed hij voor Team Piels.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl