Kijk ook eens op

Volg onsJeff Vermeulen zet punt achter wielerloopbaan

Donderdag 11 oktober 2018

Elite men - Jeff Vermeulen heeft een punt achter zijn wielerloopbaan gezet. De al vele jaren in Drente neer gestreken Zuid-Hollander reed het laatste seizoen onder de hoede van zijn trainer en vertrouwensman Allard Engels bij VolkerWessels-Merckx.  

"Ik was eigenlijk wel klaar met koersen" zegt de 30-jarige Vermeulen in het Dagblad Van het Noorden. "Ik heb een kans gekregen mij op mijn maatschappelijke toekomst te richten bij de Voskamp groep, één van de sponsors van mijn huidige team, en daar wil ik nu mijn energie insteken. Voor mijn gevoel heb ik niets meer te bewijzen, ik heb een mooie loopbaan gehad en nu is het gewoon klaar."

Vermeulen gold als een vaste waarde in het peloton op het niveau net onder de profs. Op zijn palmares prijken verschillende internationale zeges zoals die in de Ster van Zwolle, de Ronde van Overijssel, de PWZ Zuidenveldtoer en ritoverwinningen in Olympia's Tour en Franse etappekoersen. Maar ook staan nationale klassiekers als de Ronde van Groningen, de Omloop van de Glazen Stad, de Parel van de Veluwe, de GP Lichtenvoorde en de Omloop van de Hoekse Waard op zijn rijk gevulde erelijst. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl