Kijk ook eens op

Volg onsEuropees Kampioen Ockeloen naar zege in Brabant

Zondag 14 oktober 2018

Offroad - Jasper Ockeloen moest zich vorig jaar nog tevreden stellen met de derde plaats achter Coen Vermeltfoort en Johnny Hoogerland, maar in zijn Europese trui liet hij dit keer op het fraaie 5,3 kilometer lange parcours onder zomerse weersomstandigheden na een zinderend gevecht achtereenvolgens Richard Jansen en Robbie van Bakel achter zich.

Tekst en foto: Dan Rolandus

"Het was heel zwaar, moest me na elke bocht opnieuw in gang trekken, dus best pittig’, moest Jasper Ockeloen even bijkomen van zijn inspanning, terwijl zijn medestrijders Richard Jansen en Robbie van Bakel total-loss gevloerd lagen. ‘Bij de start stond ik wat van achteren. Terwijl ze vooraan meteen vol gas gaven, moest ik in de achtervolging. Dat kostte best veel kracht. Daarna hebben we er een mooie wedstrijd van gemaakt. Ik ben op vijfhonderd meter van de finish gedemarreerd, reed als eerste over de laatste paar obstakels en heb het uiteindelijk tot aan de meet volgehouden.’ De eliterenner van Monkey Town, die na de zomerstrand editie in Wijk aan Zee al weer zijn tweede strandzege heeft behaald, was lovend over het parcours. ‘Het parcours hadden ze op enkele plekken aangepast, had daardoor nog meer weg van een strandrace langs het Noordzeestrand’, aldus de Amstelvener, die op zondag 28 oktober de volgende afspraak heeft staan in de langste strandrace ter wereld, Hoek van Holland-Den Helder. Richard Jansen uit het Noord-Hollandse Assendelft sprak van een loodzware race. ‘Het was niet te geloven, onvergelijkbaar met het strand. Jasper (Ockeloen, DR) tilde het tempo meteen naar omhoog. We hebben er met z’n drieën een mooie strijd van gemaakt. Jasper was uiteindelijk iets beter. Voor het publiek was het parcours mooi overzichtelijk. Je kon vanaf het terras bijna het hele parcours overzien.’ Richard Jansen, die een week eerder in de Strandrace van Oostende met een vierde plaats net buiten het podium viel, heeft zijn zinnen nu gezet op de strandraces. ‘Ik heb het veldrijden laten vallen omdat ik dit niet meer kon combineren met mijn werk als medewerker van Helden Magazine. De eerstvolgende race is Hoek van Holland-Den Helder, een mooie koers. Verder rijd ik veel in België, maar heb mijn zinnen gezet op het EK in Scheveningen, het NK in Rockanje en natuurlijk de Strandrace in Egmond aan Zee’, aldus de strandbiker uit het Imming Team. Robbie van Bakel (Metec-TKH) uit Deurne sprak van een mooie strandkoers. ‘Ik heb lekker meegereden, heb m’n best gedaan, maar het was best wennen van de racefiets op de mountainbike.’ 

Sjors van Zandbeek

Sjors van Zandbeek (Invicta Watches) zegevierde bij de 14-18 jarigen. De coureur uit Heeswijk-Dinther, die vorig jaar achter Robn Blummel als tweede finishte, leidde van start tot finish. Jens Beerepoot (Ruiter-Dakkapellen) uit Heerhugowaard passeerde de meet als tweede. Jarno Vorstenbosch uit Schijndel completeerde het podium.

Gert-Jan van Kessel

Gert Jan van Kessel uit Schijndel is bij de cyclo ’s de opvolger van Nico Berckmans uit het Belgische Balen geworden. De Brabander uit het Invicta Team keek eerst de kat uit de boom en trok op het zware parcours in zijn eerste strandrace de gashandel helemaal open. Hein van der Schouw uit Lierop finishte als tweede en de Belg Nicolas Pascual uit Menen passeerde de streep als derde. Danny van Zoggel uit Berlicum leek lange tijd naar de overwinning te snellen, maar Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee streek in de voorlaatste ronde op Van Zoggel neer en liet hem vervolgens de hielen zien. Jelle Jumelet uit het Zeeuwse Bruinisse completeerde het podium.

Topcompetitie

Ronan van Zandbeek, die als zesde de finish passeerde, was dik tevreden over het verloop van beide dagen, met een dag eerder nog de toertocht. ‘Het was leuk om met de hele organisatie iets moois neer te zetten en dat is goed gelukt. Het deelnemersveld was niet groot, maar als je zag wat een kwaliteit er aan de start stond was wel overweldigend.’ Henk van Roosmalen was het met Ronan eens. ‘De top van de strandraces was in elk geval aanwezig. Iedereen was goed te spreken over het parcours. Het is weer eens iets anders dan langs het Noordzeestrand. De response was fantastisch. We hopen dat dit evenement in de Topcompetitie wordt opgenomen. Daar zijn we zeker aan toe. We willen het wel zo snel mogelijk weten, zodat wij op tijd actie kunnen ondernemen.’

Uitslagen 2e Brabant Beach Battle voor licentiehouders: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Richard Jansen (Assendelft), 3. Robbie van Bakel (Deurne), 4. David Dekker (Hedel), 5. Sjoerd van Ginneken (Heerle), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Bram Rood (Broek op Langedijk), 8. Robin Blummel (Sint-Michielsgestel), 9. Giorgio D ‘Hoore (Kortemark, B.), 10. Robbie Gevers (Schjndel).

Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Riejanne Markus (Zwarte Kat), 3. Minke Slingerland-van Dongen.14-18 jarigen: 1. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 2. Jens Beerepoot (Heerhugowaard), 3. Jarno Vorstenbosch (Schijndel). Cyclo’s: 1. GertJan van Kessel (Schijndel), 2. Heinz van der Schouw (Lierop), 3. Nicolas Pascual (Menen, B.), 4. Bjarne Maton (Bladel), 5. Nico Berckmans (Balejean-Pierre Loos (Welcherzande). Basisleden: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 2. Danny van Zoggel (Berlicum), 3. Jelle Jumelet (Bruinisse).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl