Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Veldrijden: vrouwen en mannen op 1 dag

Maandag 15 oktober 2018

Offroad - Waar vorige winter op het NK veldrijden de vrouwen op zaterdag reden en de mannen op zondag, is er door het comité in Huijbergen voor gekozen om de junioren, beloften en elite weer op dezelfde dag te laten rijden.

De organisatie heeft gekozen op zaterdag 12 januari voor een breedtesport dag, waarin de categorieën: nieuwelingen meisjes, nieuwelingen, master 50+, masters 40+ en de amateurs/sportklasse aan het vertrek zullen staan. Zondag 13 januari zal ingeruimd worden voor een topsportdag. Dan zullen de beloften vrouwen/ junior dames, junioren, dames en elite heren acte presente geven. Zo bleek bij de presentatie van het NK afgelopen weekend.

"Het KNWU NK veldrijden 2019 belooft een waar spektakel te worden op een nieuw uitgezet parcours. De grootste aanpassing is de verhuizing van de pitstraat naar een ruimere weiland aan de Weg naar Wouw. Deze zal ingericht worden met een mobiele wasstraat voor het afspuiten van de fietsen. Het publiek kan de fietswissel van nabij meemaken en zij kijken vandaar uit direct naar de Tiestenduin. Deze dienen de renners(sters) twee maal te beklimmen. Daarnaast wordt de Nootjesberg van een andere zijde beklommen en blijft de befaamde chickenrun in het parcours opgenomen" zo laat men optekenen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl