Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tour of Guangxi: winst voor Groenewegen

Dinsdag 16 oktober 2018

Elite men - De eerste etappe van de Gree-Tour of Guangxi is gewonnen door Dylan Groenewegen.

De sprinter van LottoNL-Jumbo sloeg op een kaarsrechte finish aankomst zijn slag in de massasprint. Max Walscheid van Team Sunweb eindigde op de tweede stek, Fabio Jakobsen (Quick-Step) werd derde.

Nadat zijn ploeggenoten de gehele etappe hadden gecontroleerd, kon Groenewegen in goede positie aan de sprint beginnen. “Het was een hectische finale”, vertelt de Amsterdammer. “Aan het eind ontsnapte er nog een renner op een klimmetje, maar het team heeft die weer teruggehaald. We hebben goed werk gedaan in de finale. Ik ben heel blij dat ik de eerste etappe heb gewonnen. Mijn dank aan de ploeg is groot.”

Groenewegen haalt veel motivatie uit zijn veertiende overwinning. “Het is belangrijk dat je goed aan een wedstrijd begint. En hoe kun je beter beginnen dan met een overwinning? Dit geeft motivatie voor de volgende etappes. Morgen staat er weer een vlakke rit op het programma. Dan zullen we proberen opnieuw te winnen”, aldus Groenewegen.

Het was al zijn veertiende zege. Groenewegen won dit jaar al het Kampioenschap van Vlaanderen, Veenendaal-Veenendaal, twee etappes in de Tour de France, een rit in de Tour of Slovenia, drie etappes in de Tour of Norway, Kuurne-Brussel-Kuurne en etappes in Parijs-Nice, de Ronde van de Algarve (2) en de Dubai Tour.

 

Foto: © Bianchi - Bettini Photo



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl