Kijk ook eens op

Volg onsZege in Nacht van Woerden voor Vos

Dinsdag 23 oktober 2018

Offroad - De Kiremko Nacht van Woerden bij de vrouwen is gewonnen door Marianne Vos.

De renster van WaowDeals reed een wedstrijd lang in het gezelschap van Nederlands kampioene Lucinda Brand, haar ploeggenote Inge van der Heijden en de twee Belgische rensters Ellen van Loy en Laura Verdonschot.

In de slotfase wist Vos op de technische zone tegenover de finish wat afstand te nemen en die kleine marge hield ze vol. Ellen van Loy werd tweede, derde werd Lucinda Brand, die in Woerden haar eerste cross van deze winter reed.

Bij de nieuweling-meisjes won Isa Nomden.

Marianne Vos vond de wedstrijd spannend. "We waren met vijf aan elkaar gewaagd vandaag. We hebben het vrijwel allemaal geprobeerd vandaag, maar niemand kreeg de ruimte. Ik ging zelf nog een keer bij het gaan van de bel, maar Ellen van Loy reed de kloof dicht en de rest volgde. Lucinda, Ellen en ik wilden vervolgens bij het verlaten van het exercitieterrein allemaal als eerste door de bocht naar het smallere gedeelte. Maar de anderen haakten met hun sturen in elkaar en ik kreeg de ruimte. Die kloof kon ik uitbreiden in de slotfase en zo was de zege weer binnen."

Vos is aan een goed seizoen bezig. "Laat ik zeggen dat het de start is waar ik op gehoopt had, het gaat echt heel goed momenteel. Voor mij is het nog geen reden om mijn planning aan te pakken: het EK is mijn eerste grote doel en daarna komt er een break. Hoe het daarna verder gaat, zullen we zien."

Lucinda Brand had afgezien in haar eerste cross van de winter. "In de eerste ronde voelde ik de smaak van bloed alweer in mijn mond, toen wist ik dat ik terug was. Maar ik wilde hier graag rijden en ben eigenlijk heel blij dat ik direct een podiumplek kon behalen."

Foto: © Sportfoto

Top 10

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl