Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Klaar voor monsterrace Hoek van Holland-Den Helder

Donderdag 25 oktober 2018

Offroad - Thijs Zonneveld bij de elites en Yvonne de Jong bij de vrouwen verdedigen aanstaande zondag de titel in de 26e editie van de strandrace van Hoek van Holland naar Den Helder.

Thijs Zonneveld kreeg vorig jaar in de langste strandrace ter wereld over 133 kilometer achtereenvolgens oud-prof Johnny Hoogerland en Europees strandkampioen Jasper Ockeloen mee op het podium. Yvonne de Jong straalde bij de vrouwen op het podium met naast zich Rozanne Slik en Esther van Veen.

Overname

Mark Kos, de voorzitter van de Stichting Beachbiking Nederland, liet vorig jaar in de jubileumrace weten dat de 25e editie van Hoek van Holland naar Den Helder de laatste zou zijn omdat er door de jaren heen steeds meer obstakels genomen moesten worden om de vereiste vergunningen binnen te krijgen. Kos hoopte stiekem dat de langste strandrace ter wereld zou terugkeren op de strandkalender. MTBBeachrace.nl, dat diverse wedstrijden en toertochten op de Nederlandse stranden onder toezicht van de KNWU organiseert bleek de reddende engel, want een jaar later staat de race langs de Noordzeekust al weer snel op het programma. Behalve Thijs Zonneveld en Jasper Ockeloen komen ook favorieten aan de start op de Zeekant naast Maribu Beach in Hoek van Holland zoals Rick van Breda, voormalig nationaal kampioen Ronan van Zandbeek, Bram Rood, Tim Kerkhof, Jordy Buskermolen, Bram Imming, voormalig winnaar Ramses Bekkenk, Richard Jansen, Michel Kreder en Maarten Himpens (winnaar in 2014). Bij de elite-vrouwen gaan naast Yvonne de Jong, Rozanne Slik, Europees kampioene Riejanne Markus, de Belgische kampioene Terry Fremineur en Céline van Houtum voor het podium.

Sluizen gesloten

De sluizen bij IJmuiden zijn gesloten voor verkeer. Ook voor dit mooie evenement kan er geen uitzondering gemaakt worden. Aangezien omrijden geen optie is kunnne de deelnemers gebruik maken van de pont. Aangezien de huidige capaciteit niet voldoende is gaat de organisatie voor de inzet van een extra pont tijdens het evenement Hoek. Vanaf ongeveer 09.15 tot 12.15 uur zal er een extra pont voor de deelnemers van Den Helder-Hoek van Holland varen. De koers zal dan net als vorig jaar geneutraliseerd zijn.

Programma:

06.00 – 07.45: Afhalen startnummers bij Maribu Beach in Hoek van Holland.

06.00 – 07.45: Afgeven tassen voor transport naar Den Helder.

07.30 – 08.00: Opstellen in startvakken.

08.00 uur: Start Hoek van Holland-Den Helder 2018.

12.00 uur: Post IJmuiden sluit na 12.00 uur.

16.30 uur: Sluiting finish Den Helder. Na 16.30 uur zullen de tijden niet meer geregistreerd worden.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl