Kijk ook eens op

Volg onsEK-parcoursbouwer Groenendaal: 'Geen renner bevoordeeld"

Zaterdag 27 oktober 2018

Offroad - Richard Groenendaal kreeg deze week positieve feedback over het parcours dat hij voor het EK heeft uitgezet. Hij verwacht niet dat hij met het tekenen van het parcours een renner bevoordeeld heeft.

"Het is mijn verwachting dat het lang bij elkaar kan blijven in alle categorieën, ook bij de mannen ja. Mathieu van der Poel stak er vorig jaar wat boven uit en vindt een parcours dat hem ligt – juist door die combinatie van snelheid en techniek – maar ook Wout van Aert moet dat kunnen. Outsiders kunnen hier zomaar een podiumplek pakken, maar ook tiende worden bij wijze van spreken. Je zult goed moeten indelen en wat geluk moeten hebben.”

Zeker bij de vrouwen verwacht hij ene open strijd. “Ik denk dat het zeker een parcours is voor Marianne Vos, maar Sanne Cant kan hier ook goed uit de voeten. Ik geloof niet zo in een parcours bouwen voor een bepaalde sporter of voor een bepaald land, ik heb geprobeerd binnen de mogelijkheden een zo uitdagend mogelijk rondje neer te leggen. Maar ik denk dat het veel crossers aanspreekt. En voor de supporters is de wedstrijd goed te volgen, de finish ligt midden op het evenemententerrein van Autotron, net als vorig jaar. “

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl