Kijk ook eens op

Volg onsVan der Poel boekt ruime zege in Ruddervoorde

Zondag 28 oktober 2018

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross van Ruddervoorde gewonnen. De Europees kampioen liet heel even Quinten Hermans de troepen aanvoeren, maar nam na een halve ronde het initiatief.

Waar hij de voorbije weken vaak met een geringe voorsprong won, was zijn marge al snel ruim. Zijn derde zege in de reeks, waardoor hij stevig leider is in de Superprestige.

Joris Nieuwenhuis was bezig aan een sterke wedstrijd, de Achterhoeker had het podium in zicht in een groep van zes man die om de tweede plek streed. Maar in de voorlaatste ronde kreeg de renner van Sunweb met materiaalpech af te rekenen.

Wout van Aert werd tweede in Ruddervoorde, Toon Aerts legde beslag op de derde plaats.

"Ik had een super goede dag vandaag. Ik trek met veel vertrouwen naar de Koppenberg en het EK. Ik wist dat ze niet meer konden terugkeren eens ik 30 seconden voorsprong had”, vertelt van der Poel. Ja, er was die wind waar iedereen bang van was, maar eigenlijk viel die goed mee. Het was leuk om hier te koersen, zeker omdat ik ook nog eens een goed gevoel had. Dat geeft vertrouwen naar volgende week toe. Ik wil mijn titel heel graag verlengen.”

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl