Kijk ook eens op

Volg onsPim Ronhaar Europees kampioen junioren (+video)

Zondag 04 november 2018

Offroad - Pim Ronhaar is Europees kampioen veldrijden bij de junioren geworden. De crosser uit Hellendoorn soleerde naar de zege in Rosmalen.

Heel even duldde Ronhaar Witse Meeusen in zijn buurt, maar toen er vanuit de achtergrond nog vijf renners aansloten - waaronder Luke Verburg - versnelde de renner uit Overijssel opnieuw. Meeusen bleef druk zetten, maar moest genoegen nemen met zilver. Thibeau Nys zorgde voor een tweede Belg op het podium door brons te winnen. Luke Verburg werd zevende, Noah Vreeswijk (elfde) en Hugo Kars (twaalfde) eindigden net buiten de top 10.

Ronhaar was emotioneel over de zege. Eerst kwamen de tranen, later brak er een grote glimlach door. "Ik wilde graag een titel behalen dit seizoen, nadat ik vorig jaar eigenlijk steeds naast de prijzen greep in de kampioenschappen. Vooraf schatte ik dit niet in als mijn parcours, maar er bleken toch genoeg punten in het parcours te zitten waar je het verschil kon maken. Ik ben heel blij dat ik deze titel binnen heb en kan niet wachten om volgende week in deze trui te starten. Ik ruil hem alleen in voor de regenboogtrui, haha."

Bondscoach Gerben de Knegt toonde zich onder de indruk. "Pim is een renner die niet graag in een groep naar de meet rijdt, hij trekt het liefst zijn eigen plan. Een ideaal parcours was het niet eens voor hem, maar als je sterk genoeg bent, kun je overal winnen."

Foto: © Sportfoto

1. Pim Ronhaar (Ned), 2. Witse Meeussen (Bel), 3. Thibeau Nys (Bel), 4. Jelle Vermoote (Bel), 5. Jakub Toupalik (Tsj), 6. Ward Huyss (Bel), 7. Luke Verburg (Ned), 8. Tom Linder (Dui), 9. WOu Vervoort (Bel), 10. Ryan Cortjens (Bel), 11. Noah Vreeswijk (Ned), 12. Hugo Kars (Ned)

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl