Kijk ook eens op

Volg onsWorst blij met Europese trui 'Deze kan ik dragen'

Zondag 04 november 2018

Offroad - Annemarie Worst is Europees kampioene geworden bij de vrouwen in Rosmalen. In de slotronde reed de Nunspeetse weg bij Marianne Vos (tweede), Denise Betsema (derde) en wereldkampioene Sanne Cant.

Eerder was Worst al wereldkampioene bij de beloften-vrouwen begin 2017. "Dat was natuurlijk ook geweldig. Maar het mooie van deze trui is dat ik deze kan dragen een jaar lang."

De Gelderse was vooraf gespannen. "Ik was natuurlijk in vorm en hoopte op deze titel. Gelukkig valt die spanning van me af op het moment dat ik start. Ik ben de wedstrijd hard blijven maken en op een gegeven moment sloeg ik dan een gat. Toen voelde ik wel dat het erin zat voor me. Het is extra bijzonder dat dit me lukt hier in Nederland, met zoveel publiek. En natuurlijk dat we hier eerste, tweede en derde worden. Maar het was een heel zware koers." 

De snelste ronde was voor Marianne Vos. . “Ik merkte al snel dat het voor mij lastig was om vandaag het verschil te maken. Op het einde probeerde ik te redden wat er te redden viel. Annemarie Worst was duidelijk de sterkste. Mooi dat er vandaag zoveel oranje van voren te zien was”, zei Vos, die nu een break inlast.

Foto: © Sportfoto

1. Annemarie Worst (Ned), 2. Marianne Vos (Ned), 3. Denise Betsema (Ned), 4. Sanne Cant (Bel), 5. Ellen van Loy (Bel), 6. Loes Sels (Bel), 7. Alice Maria Arzuffi (Ita), 8. Nikki Brammeier (Gbr), 9. Helen Wyman (Gbr), 10. Laura Verdonschot (Bel) ."

 

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl