Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teun Mulder toernooidirecteur WK Para-Cycling

Vrijdag 09 november 2018

Nieuws - Drievoudig wereldkampioen op de baan Teun Mulder wordt toernooidirecteur van de wereldkampioenschappen para-cycling op de baan 2019.

De WK van 14 tot en met 17 maart in het Omnisportcentrum in Apeldoorn zijn bovendien gratis toegankelijk. Met Mulder als boegbeeld, verschillende bijzondere side-events en vrije entree hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de mogelijkheden van aangepast sporten. Teun Mulder: “Para-cycling is absolute topsport. Deze sporters verdienen een vol stadion.”

Eén van Nederlands beste baanwielrenners ooit weet waarover hij spreekt. Na zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2012 in Londen vond Mulder een nieuwe uitdaging  in het para-cycling. Als piloot op de tandem won hij in 2016 samen met de visueel beperkte Tristan Bangma goud op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Mulder: “Maar het is niet zo dat een olympische sporter op de tandem een garantie is voor succes. Het niveau in het para-cycling is de laatste jaren enorm vooruit gegaan. Voor mij is er dan ook geen onderscheid tussen olympisch en paralympisch, het is allebei topsport.”

Nederlandse kanshebbers en side-events

Na het goud in Rio de Janeiro stopte de baanwielrenner uit Emst met wielrennen, maar de opvolging is gegarandeerd. Op de afgelopen wereldkampioenschappen – eveneens op de baan van de Rio Olympic Velodrome – veroverde de Nederlandse Para-cycling selectie maar liefst 11 medailles waarvan vijf (!) gouden. In Apeldoorn hoopt TeamNL die prestaties voor eigen publiek ongetwijfeld te overtreffen. Naast de spannende wedstrijden van Nederlandse kanshebbers als Tristan Bangma (tandem), Caroline Groot en Alyda Norbruis (allebei cycling) kunnen toeschouwers genieten van verschillende bijzondere side-events die de provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn en evenementenorganisator The Organizing Connection organiseert. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met het UWV, de Gelderse Sport Federatie en de VHTO om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl