Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Curvers: ‘We hebben hele dag in Marcel geloofd'

Dinsdag 05 maart 2013

Elite men - Argos-Shimano pakte vandaag met Marcel Kittel de dagprijs in Parijs-Nice. Een hele opluchting, nadat de Duitser gisteren niet mee kon sprinten vanwege een lekke band in de finale. ‘We hebben er de hele dag in geloofd’, aldus zijn Limburgse ploegmaat Roy Curvers.

Hoe blij zijn jullie met deze zege?
“Ontzettend blij. Gister was echt een baaldag. We waren toen al zo geconcentreerd bezig, we stonden zo scherp dat het echt een tegenvaller was toen Marcel lek reed en de hele massasprint aan ons voorbijging. Dan is het even omschakelen en vooral proberen te denken alles dat wel goed ging in die rit. Vandaag zijn we er gewoon weer vol voor gegaan. We hebben er de hele dag in geloofd dat Marcel het kon afmaken. En het is gelukt, al was het niet makkelijk.”

Wat maakte het vandaag zo moeilijk?
“Onderweg waren al drie man van ons een keer betrokken bij een valpartij. En Marcel moest twee keer wisselen van fiets. De eerste keer was er iemand op zijn derailleur ingereden, dus die deed het niet goed mee. En later wisselde hij toch weer terug naar zijn eigen fiets. Bovendien liep de aankomst ook nog een beetje omhoog, dus het was de vraag of Marcel het aankon. Maar tijdens de plaatselijke doorkomst konden we dat nog even goed in ons opnemen. Het was zaak om Marcel op volle snelheid bij die laatste kilometer te brengen, zodat er van achteruit geen andere trein overheen kon denderen. Dat lukte goed. Tom Veelers raakte Marcel nog kwijt toen het sprinten echt begon, maar hij maakte nog wel heel mooi ruimte. Dat zijn details die het verschil maken, zelfs als het niet helemaal loopt zoals gepland.”

Heb je nog wat meegekregen van de van val klassementsleider Bouhanni?
“Ja, daar zat ik een paar plaatsen achter. Dat zag er niet mooi uit. Het was een apart moment in koers. Eerst wachtten we of hij nog terug zou kunnen keren. Dat is normaal, vooral als het om de leider gaat. Maar toen bleek dat hij uit koers was, heb ik even met Baden Cooke van GreenEdge overlegd. We besloten dat onze ploegen samen het initiatief zouden nemen. En dat gebeurde.”

De eerste is binnen, tijd voor een feestje?
“We mogen er wel even van genieten. Een biertje bij het eten moet kunnen. Maar de focus blijft op de koers. Morgen hebben we opnieuw een kans met Marcel. En er is niets dat zo motiverend werkt als een zege van je kopman.”

Foto (c): ASOEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl